6 decembrie 2024

Contact us

Sinergie proactivă a tehnologiilor eficiente integrate privind anveloparea clădirilor – ProGetOne

 Sinergie proactivă a tehnologiilor eficiente integrate privind anveloparea clădirilor – ProGetOne

Municipiul Braşov găzduieşte în perioada 8-10 octombrie 2018 a patra întâlnire internaţională în cadrul proiectului Sinergie proactivă a tehnologiilor eficiente integrate privind anveloparea clădirilor – ProGetOne, coordonat de Universitatea Alma Mater Studiorum din Bologna. În acest proiect, Municipiul Braşov are calitatea de partener în implementare în cadrul unui consorţiu format din 14 entităţi participante din Germania, Grecia, Olanda, Italia, Spania, Belgia, România şi Elveţia, respectiv universităţi tehnice, instituţii publice, firme de consultanţă, municipalităţi şi institute de cercetare.

La întâlnire sunt prezenţi specialişti din domeniul construcţiilor, arhitecturii şi eficienţei energetice în domeniul clădirilor, care vor prezenta soluţii alternative pentru sistemul GET promovat în cadrul proiectului, având următoarele componente:

  1. Combină în sistem integrat componente preasamblate de înaltă performanţă energetică, prin adăugarea sau substituirea de faţade prefabricate.
  2. Redă siguranţa clădirii prin utilizarea unor structuri de oţel, care să reducă încărcarea pe orizontală a clădirii, şi implemenetare unor structuri de siguranţă care să susţină noile faţade.
  3. Oferă sustenabilitatea socială prin asigurarea de soluţii care să mărească disopnibilitatea locatarilor de a accepta soluţii inovatoare.

Proiectul este cofinanţat în proporţie de 75% de Comisia Europeană, în cadrul măsurii Horizon 2020, EE – 2016-2017. Valoarea grantului CE este de 3.752.534 EURO, sumă destinată elaborării documentaţiilor tehnice şi analizelor financiare şi de risc pentru toate studiile de caz care se vor realiza în cadrul proiectului. Între acestea, Municipiul Braşov participă la realizarea unui studiu de caz privind reabilitarea clădirii Centrului de persoane fără adăpost situată pe Str. Zizinului, pentru care se vor elabora documentaţiile prevăzute în proiect

Activităţile derulate de Municipiul Braşov, în calitate de partener în implementarea proiectului, cuprind:

  • informări şi schimb de bune practici în domeniul renovării profunde a clădirilor şi consolidării acestora, pentru prevenirea riscului seismic;
  • participare la elaborarea instrumentelor de lucru care se vor elabora în cadrul proiectului – tehnic, legislativ şi financiar – în vederea implementării soluţiilor de renovare profundă a clădirilor şi consolidării lor pentru a preveni riscul seismic.

Proiectul se va derula pe durata a 48 de luni.

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.