Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. Aurel Sbârcea” Brașov – comunicat de presă

Pentru siguranța personalului, dar și a pacientelor, în contextul pandemiei COVID-19, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. Aurel Sbârcea” Brașov, a luat măsura efectuării unui screening PCR pentru toate pacientele și tot personalul său.
Până în prezent s-au efectuat aproximativ 1.000 de testări, începând cu data de 07.04.2020. Personalul este testat atât la intrarea în ture, cât și la ieșire, lucrând o săptămână cu 2 săptămâni pauză sau lucrând o săptămână urmată de o săptămână pauză.

Triajul epidemiologic se face cu rigurozitate și, ca măsură de prevenție, există un circuit separat pentru pacientele suspecte sau, după caz, cele confirmate COVID-19, astfel încât să nu se intersecteze cu celelalte paciente. Există, de asemenea, o așa-numită zonă galbenă, în care staționează pacientele în așteptarea rezultatului testării și o zonă verde destinată pacientelor cu rezultat negativ la testare.
Personalul spitalului este dotat cu echipament de protecție corespunzator și toate pacientele au la dispoziție măști și mănuși, ca elemente suplimentare de protecție.
După naștere, mamele stau în continuare alături de copii, cu excepția celor confirmate sau suspecte COVID-19.

Dr. Mircea Preda
Manager al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. Aurel Sbârcea” Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.