Viitorul centru cultural destinat copiilor va fi finalizat în acest an

Lucrările de reabilitare a fostului cinematograf Modern și transformarea lui în centru cultural destinat evenimentelor și activităților pentru copii se desfășoară conform graficului de lucrări, firma de construcții având chiar un ușor avans față de datele prevăzute în contract. Acest imobil face parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului, alături de cinematografele Patria, Astra și Popular.

,,Este o investiţie importantă pentru noi, având în vedere că prin aceste lucrări vom transforma un spaţiu neutilizat atâţia ani într-un centru cultural dedicat mai ales copiilor. Mă bucur să constat că firma care execută lucrările de reabilitare nu doar că reușete să respecte graficul stabilit de noi, ci chiar este puțin în avans față de acesta.

Deși termenul conform contractului este ianuarie 2020, reprezentanții firmei de construcții s-au angajat să își respecte promisiunea pe care mi-au făcut-o, aceea de a termina lucrările în acest an. După cum se lucrează, sunt încrezător că vom reuși să le oferim copiilor din Brașov un spațiu adecvat încă din luna decembrie.

Din păcate nu toți constructorii gândesc la fel, unul dintre exemplele negative fiind investiția de la Liceul de Informatică, unde firma care lucrează acolo deja plătește penalități de întârziere”, a declarat primarul George Scripcaru.

La finalul lucrărilorde reabilitare a fostului cinematograf Modern, acest centru cultural va avea două săli, una cu o capacitate de 191 de locuri, iar cealaltă de 114 locuri. În cea de-a treia sală vor fi vestiarele pentru artiști.

,,Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principalii beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic. Cei mai mici braşoveni merită un astfel de loc, cu toate dotările necesare unui act de cultură de acest gen“, a precizat primarul George Scripcaru.

Descriere lucrări:

Sălile de spectacol (fostele săli A și B ale cinematografului Modern)

– a fost demolată structura metalică existentă,

– a fost decopertat tavanul,

– au fost demolate gradenele și scena,

– au fost turnate noile gradene, reconfigurate astfel încât să asigure condițiile necesare pentru montare de scaune confortabile și spații libere adecvate,

– au fost turnate cele două scene, cu suprafețe mai mari decât cele inițiale,

– au fost montate rețelele electrice și termice,

Urmează montarea tubulaturii de ventilare și climatizare, apoi finisajele pereților și tavanelor.

Vestiare (fosta sală C a cinematografului Modern)

– au fost demolate gradenele și scena,

– a fost turnată o nouă fundație  necesară susținerii unei plăci intermediare (având în vedere faptul că sala era destul de înaltă, în proiect s-a prevăzut amenajarea a două niveluri, parter și etaj, separate printr-o placă de beton),

– au fost turnate placa intermediară și scările,

– au fost montate rețelele electrice și termice,

– au fost montate plăcile de rigips,

Urmează finisajele pereților, tavanelor și a podelelor

Foaier

– au fost decopertați pereții și tavanul,

– au fost montate rețelele electrice, termice și sanitare,

Urmează finisajele pereților, tavanelor și a podelelor

Lucrările prevăzute în proiect sunt cele de reparaţie capitală a întregii clădiri, cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf, pentru proiecţii de film şi realizarea unor  spectacole festive ale copiilor.

Sala care până la închiderea clădirii a avut destinaţia de club (fosta sala B) va fi reamenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maxim 114 locuri.

Sala mare (fosta sală A, cu 350 locuri) se va amenaja ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri.

În fosta sală de 100 locuri(sala C) se va amenaja un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea  centralei termice.

Lucrări prevăzute în contract

  • Desfaceri elemente de compartimentare (portante şi neportante), finisaje, instalaţii electrice, termice, sanitare, ventilaţii,
  • Realizarea unor goluri de uşi şi închiderea altora existente,
  • Lucrări de consolidare a structurii existente în zona golurilor nou propuse,
  • Lucrări de finisaje interioare şi exterioare,
  • Lucrări de instalaţii termice, electrice şi sanitare,
  • Lucrări de reabilitare termică a clădirii prin realizarea termosistemului la exterior,
  • Achiziţie utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale, cu montaj

Detalii contract

Contract de lucrări:  209/16.07.2018,

Constructor: Asocierea SC DEANDA PRIM INVEST SRL-D – lider asociere, SC CONSTRUCŢII INDUSTRIALE CIVILE SRL şi SC DAMELECTROTERM VB SRL,

Valoare contract:  4.969.639,78 lei cu TVA inclus,

Termenul de execuţie al lucrărilor:  18 luni de la data emiterii Ordinului de începere al lucrărilor.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.