Vorbitorincii vin la Brașov – Pe 25 aprilie la Filarmonică

Vorbitorincii, podcastul realizat de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea și unul dintre cele mai urmărite și reprezentative produse de conținut din nișa culturală, a început un turneu în principalele orașe din țară.
Pe 25 aprilie, la Filarmonica Brașov, are loc o nouă întâlnire live cu publicul. Acesta este al doilea eveniment de acest gen, dintr-o serie de zece, pe care Paraschivescu și Striblea, împreună cu producătorii lor de la Studio Mindopoly, le vor face anul acesta în mai multe orașe din țară, cu scopul de a se întâlni cu publicul lor și de a transmite acestuia valorile și pasiunile lor comune. Tema întâlnirii din Brașov – Nu voi să știu de Europa dumitale! Cum apare euroscepticismul – invită la dialog și dezbatere.
„Plănuim să venim la Brașov de un an, dar acum s-au așezat toate lucrurile ca să ajungem pe 25 aprilie. Suntem bucuroși că putem avea această întâlnire la Filarmonica din Brașov și le mulțumim gazdelor noastre. Apoi, ne bucurăm că putem sta de vorbă cu Vorbitorincii din localitate. Visul nostru este să ne punem la încercare ideile și să stăm de vorbă cu cât mai mulți oameni. Încercăm să restabilim valoarea dialogului în societatea noastră și mai ales să găsim echilibrul firesc într-o țară europeană. Și, da, vom vedea ce este de făcut împotriva dărâmării valorilor noastre europene”, punctează Cătălin Striblea.
„Episodul doi din Întâlnirile Vorbitorincilor va avea loc la Brașov, la Filarmonică. Nu vrem să fim filarmonioși cu orice preț, dar nici să avem dreptate negreșit și invariabil. Ne propunem doar să ilustrăm afabilitatea și firescul dialogului împreună cu voi. Asta chiar dacă tema e delicată, chiar spinoasă: cauzele unui euroscepticism pe care nu-l anunța nimic cu un deceniu și ceva în urmă. Ne întoarcem la patetismul patriotard al lui Cațavencu și vrem să ne dăm seama, fără să acuzăm pe nimeni de nimic, de ce tot mai mulți compatrioți murmură sau scrâșnesc: “Nu voi să știu de Europa dumitale”, mărturisește Radu Paraschivescu.
Podcastul Vorbitorincii este unul dintre cele mai urmărite și reprezentative produse de conținut din nișa culturală și de dezbatere a unor teme din societatea noastră aflată într-un deceniu al schimbării. Este un podcast care te provoacă să gândești și să iei atitudine, să nu rămâi nepăsător atunci când au loc derapaje, un podcast cu o prezență consistentă pe rețelele sociale, canalul lor de Youtube având aproape 3 milioane de vizualizări.
Vorbitorincii au pornit o serie de întâlniri live cu publicul, în principale orașe din țară. Evenimentul organizat la Brașov, în parteneriat cu Filarmonica Brașov, este al doilea din această serie, după cel de la București, de la finalul lunii martie.
Intrarea la conferința Vorbitorincilor se face pe bază de bilet, iar costul acestora este de 30 de lei. Ele pot fi cumpărate online, aici.
Despre Radu Paraschivescu
Este scriitor, publicist și traducător, autor a peste 30 de romane sau cărți de povestiri, multe dintre ele devenind “cea mai vândută carte” la data apariției sale. Printre ele, Ghidul Nesimțitului, Fanionul Roșu, Fluturele negru, Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri, Două mături stau de vorbă, Orice om îi este teamă, În lume nu-s mai multe Românii, Recviem vesel pentru tata sau Vitrina cu șarlatani.
De asemenea, este cosemnatar în mai multe volume colective printre care Cum să fii fericit în România, Bucureștiul meu sau Și eu am trăit în comunism.
Traducerile sale i-au adus în România pe Salman Rushdie, Julian Barnes, Nick Hornby, Jonathan Coe sau Virginia Woolf.
De-a lungul anilor a colaborat cu televiziunile Digi24 și Digi Sport, dar și cu radiourile Digi FM, RFI România și Rock FM.
Despre Cătălin Striblea
Este realizator radio la Europa FM, unde îl auziți zilnic la România în direct. De asemenea realizează Interviul de Zece care se difuzează duminica la Europa FM. Are un vlog de fotbal la SportExtra, intitulat Striblinho, și este un blogger activ de ani buni pe striblea.ro. Lucrează în media de aproape 30 de ani și a trecut prin toate mediile de la online la televiziune. În ultimii ani a avut colaborări profesionale în zona de CSR cu mai multe corporații precum Coca-Cola, Heineken, Regina Maria, Rompetrol, Petrom, Apa Nova, Profi sau Lidl.
Despre Mindopoly
Mindopoly este un studio de conținut, creație și producție video, implicat în mai multe proiecte de conținut. Vorbitorincii, Cumvaplace.ro și Razboiul de 100 de ani (oszuta.ro) sunt doar câteva dintre ele.
Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov