Ziua Drapelului Naţional

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi la ceremonia militară dedicată Zilei Drapelului Național al României, eveniment desfășurat în Piața Tricolorului din municipiul Brașov.
Au fost prezenți, de asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, comandantul Garnizoanei Brașov, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov aparțințând M.A.I., M.Ap.N., S.R.I., S.T.S., reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiul Brașov, cadre militare în rezervă și în retragere.

„Simbol identitar al națiunii, alături de imnul și de stema României, Drapelul Național semnifică independența, suveranitatea și unitatea țării, fiind expresia ființei noastre naționale.

Permiteți-mi să spun, însă, că semnificația sa este și mai profundă. Arborarea drapelului național este un moment cu mare încărcătură afectivă în orice împrejurare: ceremonii oficiale, competiții sportive, evenimente culturale sau artistice. Privind faldurile Tricolorului, orice român, în orice parte a lumii s-ar afla, simte emoția și mândria de a fi parte a neamului nostru.

Drapelul Național este o parte din fiecare suflet de român, adunând în jurul său, de peste 170 de ani, conștiința trează a națiunii, însuflețindu-ne în clipe de cumpănă și dând valoare momentelor de bucurie.

La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România!”

Mihai Cătălin Văsii

Prefectul județului Brașov

Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. În forma actuală, Constituţia stabileşte, prin Articolul 12, că ,,drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu”, potrivit www.cdep.ro şi www.constitutiaromaniei.ro.

Video: facebook

Video: facebook

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.