Ziua meşteşugurilor tradiţionale ale comunităţii maghiare

Braşovul, important nod de comunicaţie şi renumit punct comercial în care soseau negustori din toate zonele ţării, cât şi din afara ei, păstrează şi în prezent ceva din specificul de altădată prin organizarea aici a Zilei meşteşugurilor tradiţionale ale comunităţii maghiare din România.
Asociaţia Culturală Apaczai Csere Janos şi Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta”, organizează la Braşov a XVIII-a ediţie a Zilei meşteşugurilor tradiţionale ale comunităţii maghiare, în ziua de sâmbătă, 12 mai 2018.
În cursul zilei, meşteri invitaţi din diferite zone ale ţării, prezintă meşteşuguri tradiţionale: cioplitori în lemn, împletirea obiectelor din paie, foi de porumb şi lână, confecţionarea jucăriilor din material textil, ţesutul manual al covoarelor din resturi de material textil şi lână, olăritul, ornamente florare, ţesături de interior şi port popular, decoraţiuni vestimentare, podoabe din materiale naturale.
Ziua meşteşugurilor tradiţionale ale comunităţii maghiare, aspecte de la manifestarea din 2017
Vă aşteptăm sâmbătă, 12 mai 2018, începând cu ora 10:30, la Centrul Reformat “Casa Speranţei” (Biserica Reformată), aflat pe str.Moldovei nr.2, se precizează în comunicatul remis La pas prin Brașov.
Video: YouTube
Credit foto: Dan Străuţi