19 aprilie 2024

Contact us

Ziua Porților Deschise la Casa Junilor

 Ziua Porților Deschise la Casa Junilor

Sâmbătă, 19 mai, între orele 11.00 – 17.00, ne deschidem porțile și vă poftim să faceți cunoștință cu artiștii și artizanii care susțin lecții, ateliere și cursuri la Casa Junilor, precum și cu istoricul șcheian dr. Alexandru Stănescu.

Am pregătit pentru dumneavoastră următoarele demonstrații și ateliere:

☞ Cusături tradiționale – Atelier de brățări tricolore/ Antonela Lungu/ Comunitatea Motive Tradiționale din Țara Bârsei și Împrejurimi/ preț participare: ofertă specială pentru acest eveniment 20 lei

☞ Caligrafie – Asociația Culturală Artessentia/ 15.30 – 17.00/ 40 lei

☞ Crestături în lemn – Georgiana Gămălie/ Asociația Culturală Artessentia/ 11.00 – 13.00/ 50 lei

☞ Încondeiat ouă cu motive din Țara Bârsei/ Ioana Clinciu – tezaur uman viu/ Comuna Poarta/ Bran

☞ Croșetat/ jucării croșetate – Gabriela Bularca/ Gabriela Bularca Atelier/ participare atelier: 1 oră/15 lei

☞ Croșetat/ jucării din fire de lână – Sorina Alina Florescu/ Sorina Handmade/ participare atelier: 25 lei

☞ Împâslit lână – Lily Art

☞ Modelaj în lut – Asociația Culturală Artessentia/ 11.00 – 13.00/ 1/2 ora/ 20 lei sau 1 ora/ 40 lei

☞ Ceramică – Ioan Aron Țăroi/ Asociația Culturală Artessentia/ 13.00 – 14.30/ 40 lei

☞ Pictura icoanei pe sticlă – tehnica tradițională – Victoria Țăroi/ Asociația Culturală Artessentia/ 12.30 – 15.30/ 70 lei

☞ Pictură pe lemn – Marieta Elena Markos

☞ Pictură – Literă miniată – Victoria Țăroi/ Asociația Culturală Artessentia / 11.00 – 12.30/ 40 lei

☞ Țesut brățari cu mărgele de nisip – Lidia Bășa/ Lidia Creează

Lista demonstrațiilor este în curs de completare, motiv pentru care vă invităm să reveniți pe acest eveniment pentru detalii.

Casa Junilor este cel mai nou spațiu cultural brașovean, amplasat în centrul Brașovului, lângă Poarta Șchei, într-o clădire în stil neoromânesc, în care se află sediul Uniunii Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovecheni.

Proiectul cultural Casa Junilor a fost inițiat în primăvara lui 2016, de câțiva oameni inimoși, care și-au dat mâna pentru a realiza un concept inovator, prin care doresc să readucă în atenția brașovenilor meșteșuguri și arte uitate din zona în care trăim.

În Casa Junilor, iubitorii de artă, istorie și cultură tradițională locală au oportunitatea să participe la activități de educație non-formală variate, sub îndrumarea unui istoric și a unui muzeograf, a unor restauratori de artă, artiști din domeniul artelor vizuale și artizani.

Tema principală a evenimentelor noastre este moștenirea culturală brașoveană, prezentată de exemplu, prin intermediul unor workshop-uri la care participanții descoperă tainele realizării icoanelor pictate pe dosul sticlei, din Șchei sau sunt inițiați în tehnici de modelare în lut pentru a realiza artefacte specifice populațiilor care au locuit în zona siturilor arheologice Noua și pe dealul Melcilor. La Casa Junilor, întrebările privind tradiția Junilor își găsesc răspunsul prin video proiecțiile din cadrul serilor urbane, organizate de istoricul Alexandru Stănescu.

Atelierele, cursurile, expozițiile, serile și șezătorile urbane organizate în clădirea de pe Prundului 1 sunt deschise tuturor doritorilor, copii și adulți deopotrivă.

Text si imagine preluate de pe pagina de facebook a evenimentului

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.