13 iunie 2024

Contact us

19 concurenți au fost admiși la Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”  2023, ediția a XV-a

 19 concurenți au fost admiși la Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”  2023, ediția a XV-a

Centrul Cultural „Reduta”  prin Serviciul Cultură Tradițională cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov și al Primăriei Municipiului Brașov organizează în perioada 01 – 02 noiembrie 2023, cea de-a XV-a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”,  având ca scop descoperirea şi lansarea de noi şi valoroase talente interpretative.

Până la data de 14 septembrie 2023, tinerii interpreţi de muzică populară din ţară s-au înscris la acest festival pentru a valorifica comorile cântecului și a portului popular românesc.

Juriul format din Oana Petrică, Ion Negrilă și Laszlo Robert a avut o misiune dificilă, deoarece s-au înscris 40 de participanți din judeţele: Braşov, Iaşi, Neamț, Dolj, Gorj, Suceava, Cluj, Botoșani, Mureș, Olt, Bacău, Vaslui, Alba, Buzău, Vrancea, Constanța și Călărași.

Dintre aceștia, 19 concurenți au fost admiși laFestivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”  2023, ediția a XV-a. 

Listă concurenți admiși:

Adam Radu Nicolae
Aiacoboaie Sabrina Maria
Avădanei Andra-Elena
Avădanei Georgiana-Madalina
Ciocirlan Octavian Andrei
Crisante Nicoleta
Florea Teodora
Gandore Delia
Golfin Nicusor Alex
Guramba Teodora Diana
Hasna Adriana Maria
Horeanga Andreea Daniela
Lăcătuș Anamaria
Monete Diana Georgiana
Muscalu Luiza Stefania
Șerban Sebastian Mihail
Tamas Camelia Alexandra
Tirdea Stefan Bogdan
Vlad Robert Daniel

Se vor acorda Trofeul Festivalului, premiile I, II și III, trei mențiuni, premiul pentru popularitate și premiul pentru autenticitatea costumului. 

Festivalul se desfășoară la Centrul Cultural Reduta pe parcursul a două zile, în perioada 1 – 2 noiembrie 2023.

În 1 noiembrie va avea loc Spectacolul concurs în cadrul căruia vor evolua pe scenă tinerii interpreți acompaniați de orchestra Plaiuri Transilvane, dirijor Iosif Ioan Liviu, urmat de recitalurile susținute de laureata festivalului 2022, Din Ilinca Alexandra, George Muraru și Mariana Anghel, interpreta de muzică populară, culegătoare de folclor din zona județului Hunedoara.

Cea de-a doua zi va fi una încărcată de emoții pentru concurenți, deoarece se va desfășura Gala Laureaților.

Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”  2023, ediția a XV-a se va încheia în 2 noiembrie 2023 cu momentele susținute de Ansamblul folcloric POIENIȚA și cu recitalurile îndrăgiților interpreți de muzică populară Ciprian Popa, Doinița și Ionuț Dolănescu. 

Sursa si imagine: comunicat remis La pas pin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.