13 iunie 2024

Contact us

A doua etapă a Campionatului Național de Scrabble pentru Seniori, la Brașov

 A doua etapă a Campionatului Național de Scrabble pentru Seniori, la Brașov

Federația Română de Scrabble (FRSc), în colaborare cu C.S. Atlantis Brașov, organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, 24 – 26 mai 2024, cea de-a doua etapă a Campionatului Național Individual de Scrabble (CNIS), 2024. Concursul se va disputa la Complex hotelier Monterai, str. Poiana Soarelui nr. 2 din Poiana Brașov.

După prima etapă din campionatul național, primele trei locuri din clasament, la individual, sunt ocupate de:

1. Alexandru Lăcătîș (Universitatea Cluj-Napoca)

2. Cosmin Donciu (Universitatea Cluj-Napoca)

3. Ionuț Buzescu (CSM București)

Podiumul, la echipe, arată astfel:

1. Universitatea Cluj-Napoca

2. CSM București

3. Argus Tg. Frumos și Preventis Iași

La competiție participă 30 de jucători legitimaţi la cluburile de scrabble afiliate la FRSc, fiind așteptați, ca întotdeauna, cei mai buni competitori din toată țara. Clubul sportiv ATLANTIS din Brașov va fi reprezentat de un singur jucător, Emil Goidea.

La această etapă, probele de concurs vor fi: un turneu constând în opt partide libere, duplicat eliptic, anticipaţie, compunere integral pe șir și compunere integral… parţial cu 28 – 35 litere.

Campionatul Național Individual de Scrabble programează vineri șase partide libere, sâmbătă, încă două partide libere, probele de anticipație și cea de compunere integral… parţial cu 28 – 35 litere, iar duminică au loc proba de compunere integral pe șir și cea de duplicat eliptic, precum și festivitatea de premiere.

Tot sâmbătă va fi organizată Cupa Omagială „Claudia Mihai” ce constă într-o probă de anticipație cu grupe de litere anunțate în avans. Claudia Mihai a fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română (6 titluri) și franceză (23 de titluri), Maestră a Sportului, ce ne-a părăsit în luna aprilie a acestui an. La această competiție, se vor acorda premii primilor trei clasați, iar arbitrul probei va fi chiar fiica Claudiei Mihai, Alice Papa, și ea jucătoare de scrabble.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.