12 octombrie 2024

Contact us

Apel de proiecte în cadrul ediției Științescu 7.0  Clasic la Brașov cu o finanțare totală de 74.000 lei pentru 5-7 proiecte din domeniul educației STEAM

 Apel de proiecte în cadrul ediției Științescu 7.0  Clasic la Brașov cu o finanțare totală de 74.000 lei pentru 5-7 proiecte din domeniul educației STEAM

Fundația Comunitară Brașov, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și trei finanțatori locali lansează ediția 7.0, pilonul Clasic al programului Științescu Brașov cu un buget de finanțare în valoare 74.000 lei.

Fondul Științescu este un program dedicat educației STEAM, care finanțează și mentorează proiecte care ajută copiii să își dezvolte pasiunea pentru științe.

Organizațiile și grupurile locale de inițiativă sunt invitate să participe la concursul de proiecte. Scrisorile de intenție pot fi depuse online până la data de 30.09.2024. Cei intrați în cea de-a doua etapă a preselecției, vor putea depune aplicația online, urmând pașii din Ghidul aplicantului, disponibil pe site-ul dedicat: https: //brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/

Fundația Comunitară Brașov, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și trei finanțatori locali, încurajează prin programul Științescu, pasiunea pentru domeniile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și le face accesibile copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

Ediția Științescu 7.0 are un buget total de 124.000 de lei și are două componente:

Științescu Clasic – cu un buget de 74.000 lei, lansat pe 20 septembrie

Științescu HUB 3.0 – cu un buget de 50.000 lei, deja aflat în implementare și susținut de Eviden România

Ediția 7.0, pilonul Clasic al acestui program este posibilă datorită finanțării acordate de către companiile Kuhn SRL, Duvenbeck Logistik SRL și Allintel SRL.

Științescu încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților, mai mult decât transmiterea informațiilor, axându-se pe metode experiențiale de învățare.

Fondul Științescu Clasic are menirea de identifica inițiative diverse ca tematică și metodologie, care vin cu soluții concrete și eficiente pentru soluționarea multiplelor lipsuri practice ale sistemului de învățământ, cu scopul de a le asigura susținere financiară pentru experimentare, dezvoltare, urmând ca după producerea rezultatelor așteptate să aibă posibilitatea de a trece la nivelul de HUB (pilonul 2 al Fondului Științescu Brașov). Acest nivel presupune deja mentori formați, experimentați cu ajutorul cărora proiectul poate fi scalat mai departe cu succes în alte comunități.

Vor fi selectate 5-7 proiecte cu un buget între 6.000 lei și 12.000 lei per proiect. Se caută proiecte creative, inovatoare, care facilitează înțelegerea unor fenomene simple, cu care intrăm în contact în viața de zi cu zi. Cu această ocazie, copiii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Datorită succesului și a evoluției favorabile a proiectelor de robotică și informatică din edițiile anterioare, în cadrul acestei ediții NU vor fi susținute proiecte strict axate pe aceste domenii.

Detalii referitoare la programul Științescu 7.0, pilonul Clasic, calendarul și documentele necesare pentru aplicare sunt disponibile pe site-ul https://brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/.

Cum au arătat edițiile precedente ale Fondului Științescu Brașov?

Cele 6 ediții Științescu Brașov au sprijinit 54 de proiecte STEAM, cu un buget total de peste 839.255 lei și au oferit acces la educație alternativă pentru peste 13.000 de copii. Ideile s-au concretizat în laboratoare interdisciplinare, programe de robotică, mașini de curse, dispozitive de studiu al fenomenelor naturale și al proprietăților alimentelor, materiale didactice interactive, ateliere 3D print și Embedded Development, arhitectură și teatru, participări la târguri, conferințe științifice și competiții naționale și internaționale.

Lista proiectelor, poveștile lor, ale echipelor de proiect și testimonialele video sunt disponibile pe site:

Ediția pilot – http://brasov.stiintescu.ro/proiecte-finantate-2017/

Ediția 2.0 – https://brasov.stiintescu.ro/category/proiecte-finantate-editia-a-ii-a-2018-2019/

Ediția 3.0 – https://brasov.stiintescu.ro/editia-3-0-2019-2020/

Ediția 4.0 – https://brasov.stiintescu.ro/2022/08/05/raport-de-editie-stiintescu-4-0-la-brasov/

Ediția 5.0 – https://brasov.stiintescu.ro/category/editia-6-0-2023-2024/

Ediția 6.0 – https://brasov.stiintescu.ro/category/editia-6-0-2023-2024/

Testimonial:

”Programul Științescu este un program care a crescut frumos atât la nivel național, cât și în Brașov. Are și de ce să fie extrem de iubit și de apreciat de toată lumea: copii și tineri, părinți, finanțatori, mentori, și în general de întreaga comunitate a oamenilor care au reușit să îl cunoască pe domnul Științescu în cele 6 ediții în perioada 2017-2023.

Toți sunt fascinați pentru că el are puterea  deosebită de a aprinde scânteia curiozității pentru științe în mintea copiilor și a tinerilor, și mai apoi, de a le susține din plin pasiunea pentru STEAM, alături de mentori inspiraționali în contexte de învățare non-formale, interactive, alternative și experiențiale. Împreună din pasiune pentru științe și pentru un viitor pe care îl dorim cât mai bun pentru copii!” – Iulia Teodora Florea, Director Executiv Fundația Comunitară Brașov.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.