23 iulie 2024

Contact us

Atelier de iniţiere în tehnica crestăturilor în lemn

 Atelier de iniţiere în tehnica crestăturilor în lemn

Vă invităm să ducem rozeta, colţul de lup şi zig-zag-ul mai departe! Să facem lemnul să încolţească din nou, aici în inima Scheiului, într-o călatorie în lumea semnelor protectoare crestate şi incizate pe suprafaţa lemnului de tei.

In trecut, intreg universul casnic – incepand cu elementele arhitecturale precum „stoboarele” – taieturi ornamentale la garduri si pridvor, decupajele de la podul casei, mobilierul si uneltele erau imbogatite estetic si apotropaic prin decorul traforat, crestat si incizat.
Troitele si portile din Schei sunt imbogatite si protejate cu simboluri (cruce, soare) pe care le vom descoperi impreuna in cadrul atelierului.
Atelierul este susţinut artistele brasovene Victoria Ţăroi şi Georgiana Gămălie, membre fondatoare ale Asociaţiei Culturale Artessentia.

Atelierul se adreseaza adulţilor si copiilor peste 12 ani.

Taxă participare: 60 lei – sunt incluse materialele şi uneltele de început, pe care fiecare participant le păstrează pentru a putea continua deprinderea meşteşugului, acasă.

20 decembrie 2017, Casa Junilor – Brasov, orele 18.00 – 20.00

Pentru inscrieri, va rugam să transmiteţi un mesaj cu datele dumneavostra (nume, numar de telefon) cu titlul „Inscriere atelier crestaturi”, la email casajunilor@gmail.com. Veti primi un mesaj de confirmare a inscrierii.

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.