21 iunie 2024

Contact us

Ateliere de benzi desenate

 Ateliere de benzi desenate

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023 dă startul înscrierilor la atelierele de benzi desenate organizate în cadrul a 6 școli din județul Brașov, în perioada 6 iunie – 12 iunie 2023.

În perioada 11-13 august 2023, Muzeul Județean de Istorie Brașov organizează Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023. În cadrul festivalului se va desfășura Concursul Județean de Benzi Desenate Istorice dedicat tuturor elevilor din clasele V-VIII de la școlile din județul Brașov. Tematica ediției 2023 este ,,Ce ai schimba în istoria orașului tău?”

Pentru a veni în sprijinul elevilor organizăm ateliere de benzi desenate în 6 școli din județul Brașov, în perioada 6 iunie – 12 iunie 2023.

Participarea elevilor la Concurs nu este condiționată de participarea la atelierele de benzi desenate!

Invităm școlile care doresc să participe la ateliere să ne trimită un email de înscriere, pe adresa: salonbdbrasov@gmail.com , până în data de 2 iunie 2023,  care trebuie să conțină: numărul de elevi participanți și datele disponibile pentru organizarea celor două ateliere. Selecția se va realiza în ordinea primirii email-ului de înscriere.

Loc de desfășurare ateliere: școlile participante, cu grupe de maxim 30 elevi de la o singură școală

Durată atelier: 50 minute

Număr de ateliere/școală: se vor organiza 2 ateliere pentru fiecare grupă de elevi

Perioadă de desfășurare ateliere: 6 iunie – 12 iunie 2023

Dată limită trimitere lucrări pentru concurs: 31 iulie 2023

Expunere lucrări: 11 – 13 august 2023 Bastionul Țesătorilor din Brașov

Jurizare lucrări:

În perioada 11 – 13 august 2023 lucrările primite, vor fi expuse în Salonul Copiilor organizat în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023. Totodată lucrările vor fi publicate pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/festivalbdbrasov  iar publicul va fi invitat să voteze pe perioada festivalului. Votul se acordă prin atribuirea unui like pentru lucrarea preferată pe pagina de Facebook a festivalului.

Pentru desemnarea câștigătorilor se va ține cont de voturile primite în proporție de 50% de votul juriului format din 3 artiști de bandă desenată prezenți în cadrul festivalului și în proporție de 50% de votul publicului.

Premii:

Premiul I – 400 lei

Premiul al II-lea – 300 lei

Premiul al III-lea – 250 lei

5 mențiuni – 110 lei/fiecare

Lucrările câștigătoare vor fi expuse și în cadrul Festivalului tinerilor creatori de benzi desenate din Balcani, organizat la Leskovac, în anul 2024.

Redactare lucrare:

– lucrările pot fi individuale sau colective

– minim o planșă

– maxim 4 planșe

– format vertical A3

– se va scrie pe fața primei planșe: numele elevului, clasa și școala.

Cursurile de benzi desenate vor fi susținute de Octav Ungureanu, ilustrator și autor de benzi desenate cu experiență în ateliere și cursuri pentru copii și adolescenți. El este autorul manualului ,,Cum să faci webcomics” care este prima publicație de acest gen din lumea benzilor desenate românești.

În cadrul cursurilor elevii vor învăța elementele care fac o bandă desenată să fie bandă desenată, de la tipuri de cadre și bule de text până la crearea unui personaj și etapele prin care trece o pagină de bandă desenată de la schiță la final.

Concursul și atelierele sunt organizate în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023.

Producător: Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.