Ateliere de vacanţă la Casa Junilor

Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovechi, împreună cu partenerii săi, îi invită pe copii, părinţi şi bunici, la atelierele de arte şi meşteşuguri specifice zonei şi nu numai, organizate la Casa Junilor pe perioada vacanţei de vară.

Vă invităm la un atelier în care să descoperim cusăturile și motivele tradiționale românești aplicate la realizarea unui suport pentru cană. Motivul ales este o floare inspirată de pe cămașa de June Roșior, ce ne-a fost pusă la dispoziție de istoricul dr. Alexandru Stănescu, căruia îi mulțumim.

Vom lucra pe etamină mare, în punct de lucru în cruciuliţe, cu fir de bumbac de Tălmaciu, în două, roşu pentru floare şi negru pentru ramă, respectând desenul de pe pagina următoare. Apoi vom dubla materialul, îl vom prinde, cu punctul de lucru înaintea acului, cu alb, într-un fir şi vom scoate câteva rânduri din fire de etamină, din capete. Când accesoriul va fi gata, veți avea plăcerea realizării lucrului manual dar și aceea de a îl utiliza. Atelierul este susţinut de Antonela Lungu, una din cele două membre fondatoare ale Comunității Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi.

Pentru înscrieri la atelierele din intervalul 19-23 iunie, vă rugăm să transmiteţi un mesaj de confirmare fermă cu titlul „Înscriere atelier…” cu menţiunea după caz: crestături/ modelaj/ monotipie/ cusături/ origami – în funcţie de atelierul la care doriţi să participaţi – la email: casajunilor@gmail.com. Mesajul dumneavoastră de înscriere trebuie să conţină numele participantului/participanţilor şi un număr de telefon de contact. Veţi primi un mesaj de confirmare a participării.

Vă aşteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.