18 aprilie 2024

Contact us

Avanpremierea operetei „Sânge vienez” de J. Strauss, în două reprezentații

 Avanpremierea operetei „Sânge vienez” de J. Strauss,  în două reprezentații

Sâmbătă și duminică, 10 și 11 octombrie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă invităm la avanpremiera spectacolului cu opereta „Sânge vienez” de Johann Strauss – fiul, într-o versiune adaptată, în care vă vom propune cele mai reprezentative și atractive momente. Vă vom oferi două reprezentații, cu două distribuții diferite! Libretul operetei a fost scris de Victor Léon și Leo Stein.

Premiera a avut loc pe 26 octombrie 1899, la Carltheater din Viena, însă Johann Strauss nu mai era în viață ca să vadă și această ultimă capodoperă a sa. Atât de ridicată a fost popularitatea valsului „Sânge vienez” op. 354, încât a fost ales ca titlu al acestei lucrări muzicale. Opereta prilejuiește întâlnirea cu atmosfera vieneză de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Distribuția (10 octombrie 2020):

Gabriella – Valentina Mărgăraș

Franzi – Maria Catrina

Peppi – Corina Klein

Rosa – Ibolya Kosa

Eduard – Liviu Iftene

Josef – Cristian Dicu

Vercingetorix – Lorand Cristian

Kagler – Ștefan Schuller

Contele Bitovsky – Dan Ionescu

Distribuția (11 octombrie 2020):

Gabriella – Anda Pop

Franzi – Nicoleta Chirilă

Peppi – Andromeda Nemeș

Rosa – Cristina Roșu

Eduard – Mihai Irimia

Josef – Mugurel Oancea

Vercingetorix – Marian Rește

Kagler – Ștefan Schuller

Contele Bitovsky – Dan Ionescu

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Mișcarea scenică: Anca Branea. Asistenți regie: Silvia Papadopoulos și Nicoleta Chirilă. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preț bilet: 30 lei   Număr bilete disponibile: 113

Durată: aprox. 1 oră 30 minute, fără pauză

Biletele se pun în vânzare începând de joi, 8 octombrie 2020, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la Casa de Bilete, din str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419380.

Program Casierie: Luni – Vineri, în intervalul orar 10.00 – 14.00 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Accesul copiilor este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. 

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea de 1,5 m între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Sursa si iamgine; comunicat remis La pas prin Brasov

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.