14 iulie 2024

Contact us

„Aventuri cu Domnul Goe”, premieră pentru copii, la acest sfârșit de săptămână

 „Aventuri cu Domnul Goe”, premieră pentru copii, la acest sfârșit de săptămână

Miercuri, 1 iunie 2022, de la ora 13.00, îi invităm pe cei mici să sărbătorească Ziua Copilului, la Coresi Shopping Resort, unde Opera Brașov le oferă spectacolul „Meșterul păpușar”, balet pe muzică de L. Delibes.

Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși.

Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească.

Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Pe parcursul spectacolului, povestitorul Lorand Cristian va descrie cele mai importante moment de balet și va creiona, cu măiestrie, firul poveștii, la care vă invităm pe toți, copii mai mari sau mai mici, să luați parte.

În distribuție: Swanilda – Melania Condoiu, Franz – Claudiu Dane, Coppélius – Adrian Scriminț, Coppélia (păpușa) – Otilia Scriminț, Prietenele Swanildei – Anamaria Boancă, Diana Drăgan, Valentina Mirică, Cristina Rotundu, Raluca Șut, Păpuși – Meda Enăcache (arlechin), Adriana Simion (chinez), Teodor Pătrașcu (soldat), Mihaela Pop (spaniol). Regia și adaptarea coregrafică: Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regie scenă: Dan Antipa.

Intrarea este liberă!

Sâmbătă și duminică, 4 – 5 iunie 2022, de la ora 17.00, în Sala Operei, vă așteptăm la o nouă premieră: „Aventuri cu Domnul Goe”, spectacol pentru copii de Ioan Gârmacea, după „Vizită”, „Două lozuri”, „Dl. Goe”, „Bubico”, „Un pedagog de școală nouă” și „Cometa” de I. L. Caragiale . Adaptare text: Izabela Oancea. Muzica: Sorin Oancea.

Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor I.L. Caragiale, ajunge la Opera Brașov! Vă aşteptăm, împreună cu micii năzdrăvani, la un spectacol în care râsul şi buna dispoziţie sunt garantate. Muzica este una actuală, pornind de la pop, rock și ajungând chiar la rap.

„Un geniu al comicului, Caragiale reflectă, în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desăvârșind teatrul de satiră socială.

Ion Luca Caragiale ne provoacă să medităm asupra comicului, să descoperim, printre hohotele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale și, mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale.

Universul lui Caragiale este, de fapt, un spectacol etern, ce punctează cu umor defectele societății noastre, cu scopul de a le îndrepta, imaginația fiind cheia ce deschide un univers nemaivăzut”, ne mărturisește regizorul acestui spectacol, Iulian-Ioan Sandu.

Distribuția 4.06.2022:

Dl. Goe Popescu                                 Andromeda Nemeș

Mamița                                                Simona Manole

Țaca                                                    Anca Panait

Lefter Popescu                                    Dan Ionescu

Georgescu                                           Paul Tomescu

Mam’ Mare                                         Asineta Răducan

Controlorul                                         Ion Tașcă

Pedagogul                                           Lorand Cristian

Elevul Anibal Ionescu                        Mihai Burlacu

Elevul Otopeanu Marinică                  Matei Rada

Elevul Ciucă                                       Marius Tămășanu

Distribuția 5.06.2022:

Dl. Goe Popescu                                 Mădălina Lucaciu

Mamița                                                Lăcrămioara Schuller

Țaca                                                    Corina Klein

Lefter Popescu                                    Adrian Scriminț

Georgescu                                           Valer Lucaciu

Mam’ Mare                                         Sonia Hazarian

Controlorul                                         Daniel Vâlcoci

Pedagogul                                           Ștefan Schuller

Elevul Anibal Ionescu                        Mugurel Oancea

Elevul Otopeanu Marinică                  Bogdan Mirică

Elevul Ciucă                                       Dorian Gheorghiu

Regia artistică este semnată de Iulian-Ioan Sandu. Scenografia îi aparține Rodicăi Garștea. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Mișcare scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Cristina Roșu.

  • Spectacolul durează o oră și nu are pauză. 

Preț bilet: 25lei  – Pentru aceste evenimente mai sunt foarte puține bilete disponibile! 

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380. 

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.