2 decembrie 2023

Contact us

„Cel mai mare lanț de oameni care citesc”- Brașov, 22 aprilie

 „Cel mai mare lanț de oameni care citesc”- Brașov, 22 aprilie

O idee inedita se poate transforma într-un record mondial, într-un act de cultura care poate apropia oamenii, de sărbătoare a Zilei Internaționale a Cărții dar și a Centenarului Marii Uniri.

Am abordat acest eveniment în materialele: Inedit: „Cel mai mare lanț de oameni care citesc” și 22 aprilie, data cand poti sa te alaturi celor care citesc si intra in Cartea Recordurilor. 

22 aprilie 2018 trebuie sa rămână data când Brașovul a intrat în Cartea Recordurilor prin cel mai mare lanț de oameni care citesc.  Pe 22 Aprilie, de la orele 12.00, cu o zi înainte de Ziua Internațională a Cărții sunteți invitați la Modarom pentru a forma cel mai mare lanț de oameni care citesc. Lanțul uman se va desfășura pe toată strada Republicii până în Piața Sfatului.

„Clubul Rotaract Brașov Kronstadt organizează un târg de cărți caritabil în data de 22 aprilie între orele 10-19 pe Strada Republicii lângă cladirea Modarom. Acest eveniment are ca scop promovarea lecturii. În schimbul unei cărți vă propunem o donație simbolică. Din fondurile strânse vom achiziționa produse pentru centrele de copii din Brașov. Alege o carte! Intră în Cartea Recordurilor! Fă o faptă bună!”,  precizează organizatorii acestei manifestări.

„Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor” este un eveniment anual, organizat prin intermediul UNESCO, în special pentru a promova cititul, publicarea de cărți, dar și drepturile de autor. Prima manifestarea avut loc în anul 1995.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

Va așteptam impresiile, fotografiile, clipurile video realizate cu prilejul acestui eveniment pe adresa: lapasprinbrasov@yahoo.com .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.