3 decembrie 2024

Contact us

Cercul de donatori, ediția a cincea

 Cercul de donatori, ediția a cincea

Cercul de donatori este un eveniment de strângere de fonduri pentru care un grup de oameni propun și selectează 3 proiecte din comunitate. În cadrul evenimentului, proiectele au la dispoziție max 12 minute să convingă audiența să le acorde fondurile și susținerea necesară.

La ultima ediție a Cercului de donatori, am strâns 15.000 de lei pentru 3 proiecte locale zona culturală: Grupul independent de creație format din Anamaria Guguian, Petra Binder și Mihai Acker cu spectacolul ”Eminescu N-a Existat”, Atelierul de „Creativitate și dezvoltare personală” al asociației Artburg și Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului – Casa Junilor.

La cea de-a cincea ediție ne dorim să strângem fonduri pentru trei proiecte care abordează Braşovul dintr-o perspectivă a comunităţii, cu implicarea şi în beneficiul comunităţii braşovene:

Primul proiect, al Asociației de Părinți „PRO MUSICA – Tudor Ciortea” propune achiziționarea de instrumente muzicale cu coarde necesare studiului elevilor de la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov. Astfel, cei 125 de elevi ai catedrei instrumente cu coarde, de la clasa I până la clasa a XII-a vor folosi instrumentele achiziționate pentru a desfășura, împreună cu profesorii lor, orele de studiu. Instrumentele cu coarde se estimează că au o durată de viață îndelungată, de aceea ele vor putea fi folosite de mai multe generații de elevi.

Al doilea proiect, susținut de membrii Asociație pentru Educație Practică și Creativă, părinți care administrează și susțin centrul educațional pe bază de voluntariat, încurajează ”Vânătorii de soare”, indiferent de vârstă sau de anotimp. Astfel, cei 150 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani care frecventează cursurile centrului, vor ajuta în prima fază la amenajarea curții, pentru ca apoi să se bucure de Vânătoarea de soare – mai exact vor desfășura activitățile pe care obișnuiau să le țină în interior, în aer liber, indiferent de anotimp.

Cel de-al treilea proiect, ”Galeria terapiilor, activităților și proiectelor de dezvoltare a copiilor cu nevoi speciale” se adresează părinților a celor peste 1.500 de copii diagnosticați ”copii cu nevoi speciale” din județul Brașov. Asociația Albert și Zâmbete își propune ”să pună bazele unei platforme active ce va reuni părinții / tutorii aflați în cautarea celor mai eficiente terapii de recuperare, educaționale, dezvoltare și integrare a copiilor cu nevoi speciale, dar și pe cei care derulează prin activitățile, proiectele sau programele lor astfel de terapii.”

După prezentarea de 6 minute a fiecărui proiect, tu poți adresa pentru încă 6 minute întrebări, dacă dorești să afli mai multe detalii. Dacă te-au convins și vrei să faci o donație în seara evenimentului, suma minimă este 50 de lei. Poți susține unul sau mai multe proiecte sau poți decide să nu donezi. Donația se poate face pe loc, cash sau prin card, sau după eveniment poți face un transfer bancar, sau poți dona online pe site-ul Fundației: http://fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza/

Donaţiile se pot face în contul bancar:
RO21 BACX 0000 0011 4371 2001, Banca Unicredit Bank, cu mențiunea ”Donaţie la cercul de donator – nume proiect- organizaţie”
Fundația Comunitară Brașov, CUI 34786990.

Deoarece capacitatea maximă a sălii este de 70 de locuri, participarea la eveniment se face pe baza invitaţiei sau cu o înscriere prealabilă la adresa alina@fundatiacomunitarabrasov.ro Pentru detalii te rugăm să ne contactezi la tel 0732.162.726 – Alina Moldovan.

Fundaţia Comunitară Braşov antreneză energia braşovenilor prin acte de dăruire, creând o punte între nevoile comunităţii şi ce au oamenii ei de oferit.

În ultimii 2 ani, Fundaţia Comunitară Braşov a organizat 4 cercuri de donatori, evenimente care au mişcat peste 250 de oameni să doneze 58.000 de lei pentru mai multe proiecte locale. Printre acestea, donatorii au susţinut: o tabară de muzică pentru copii, un curs de mentorat pentru tinerii din mediul rural, mobilier de sortat haine pentru un centru care are grijă de oamenii străzii şi produse uzuale pentru un adăpost care protejează femeile abuzate în mediul familial.

Organizaţiile susţinute în ediţiile anterioare: Laborazon, Music Camp International, Adăpostul pentru femei abuzate “Esther”, Mirakolix, Fundaţia Bucuria Darului, Grupul de iniţiativă “Diversitate”, Asociaţia Zâmbeşte pentru Viitor, Fundaţia Casa mea.

Imagine preluata de pe pagina evenimentului

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.