Conferința de drept „Transilvania”, ediția I – Brașov, 22-23 martie 2019

Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Societatea Civilă de Avocați Piperea și Asociații, Societatea Civilă de Avocați Savu și Asociații, S.O.R.O.C.A.P.P. (Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private); în parteneriat cu: Facultatea de Drept din cadrul Universității Babes-Bolyai; Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova; Facultatea de Drept din cadrul U.M.F.S.T. din Târgu Mureș; Baroul Brașov; Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – Centrul Teritorial Brașov; Baroul Mureș; Baroul Harghita; Camera de Comerț și Industrie Brașov; Editura C.H.
BECK; Centrul de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri;

Organizează
CONFERINȚA DE DREPT „TRANSILVANIA”
Ediția I, Brașov, 22-23 martie 2019
„Arhitectura și formarea progresivă a noului Cod comercial al României”

Evenimentul științific va avea loc în sala de Conferințe „Europa” a Hotelului Aro Palace din Brașov și se va desfășura pe parcursul a două zile:
– Vineri, 22 martie 2019, în intervalul orar 15:00 – 19:00;
– Sâmbătă, 23 martie 2019, în intervalul orar 09:00 – 13.00.

La evenimentul științific vor participa reputați specialiști ai dreptului comercial,
deopotrivă practicieni și teoreticieni ai dreptului, cadre didactice universitare de la cele mai importante facultăți de drept din țară.

Evenimentul științific se va desfășura pe 3 paneluri:
1. Motivația, destinația și principiile noului Cod comercial.
2. Teoria generală a obligațiilor comerciale. Contractele civile ale
comercianților;
3. Probleme de actualitate din practica judiciară referitoare la societăți,
fiscalitate și insolvență.

Prin expunerile cu caracter interactiv, speakerii vor oferi soluții tranșante și argumentate la cele mai spinoase probleme de drept din practica judiciară actuală ce se circumscrie ariei dreptului comercial precum și ramurilor de drept interferente, caracterul acestei manifestări științifice fiind unul de  interdisciplinaritate juridică în scopul corelării și integrării în fondul legislativ actual a viitorului Cod comercial al României.

Conferința se adresează cu precădere juriștilor (avocați, consilieri juridici, judecători, notari, mediatori, practicieni în insolvență, etc.), dar și studenților facultăților de drept și chiar oamenilor de afaceri care doresc să implementeze soluții preventive și de securizare a activității comerciale.

Detaliile și condițiile de participare vor fi postate pe site-ul SOROCAPP, www.jus.ro, precum și pe site-ul Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov, https://drept.unitbv.ro .

Sursa: comunicat de presă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.