9 decembrie 2023

Contact us

Corona Brașov și-a făcut echipă de senioare la spadă!

 Corona Brașov și-a făcut echipă de senioare la spadă!
  • Două spadasine, componente ale lotului național, au venit la Corona Brașov
  • Antrenorul de spadă al Coronei, Robert Rigo, a devenit și antrenor al lotului național feminin de spadă

Două sportive componente ale lotului național feminin de spadă al României au devenit, începând cu luna decembrie, sportivele clubului CSM Corona Brașov.

Irina Stan și Talida Enache sunt spadasinele în jurul cărora se va închega echipa de spadă a Coronei Brașov, clubul comunității brașovene, începând ca din anul 2022 să concureze în incitantele competiții pe echipe pentru tineret și seniori. Formația de trei va fi întregită de tânăra noastră speranță Ștefania Lopătaru, sportivă care a obținut anul acesta clasarea pe locul secund la Cupa României de cadeți.

Irina Stan are 19 ani și a obținut mai multe titluri naționale și clasări pe podiumurile campionatelor naționale. A urcat pe locul I cu echipa la Campionatul Național de cadeți și Campionatul Național de juniori din 2019, precum și locul II la Campionatul Național de cadeți pe echipe din 2020. Irina sosește la Corona Brașov de la CSA Steaua București.

Talida Enache are 20 de ani și este, de asemenea, campioană națională de juniori și ocupantă a locului 3 cu echipa la Campionatul Național de tineret și Campionatul Național de seniori în acest an. A participat la mai multe competiții internaționale și s-a clasat, individual sau cu echipa, pe treptele podiumurilor mai multor etape de Campionat European. Anterior, Talida a fost legitimată la CS UNEFS București.

Sportivele vor trage pentru Corona Brașov începând din această iarnă și ne vor reprezenta la campionatele naționale și la marile competiții internaționale de scrimă.

Robert Rigo, antrenorul Coronei Brașov, a fost numit în decembrie antrenor principal al lotului național feminin de spadă al României. Antrenorul secund este Adrian Colcișcă, iar în colectivul tehnic se regăsește și antrenorul Mihai Popa.

Sunt mândru că, din această toamnă sunt antrenorul principal de spadă al lotului național și sper să aduc la Corona Brașov toată experiența acumulată la acest nivel, pentru a aduce clubului nostru rezultate cât mai bune”, spune Robert Rigo.

Corona Brașov își propune să readucă Brașovului școala de scrimă de altădată, care a dat, în timp, zeci de sportivi și antrenori de mare valoare.

Bine ați venit, fetelor! Mult succes alături de cel mai puternic club al Brașovului!

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.