„Crai Nou”, concurs de interpretare vocală pentru tinerii soliști

Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov organizează, în perioada 7 – 9 februarie 2018, cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală „Crai Nou”.

Concursul se adresează tinerelor talente din domeniul interpretării vocale și conferă liceenilor care studiază muzica vocală clasică posibilitatea exprimării artistice. Competiția se desfășoară într-o singură etapă și cuprinde evoluția elevilor care studiază canto clasic din liceele de muzică din țară.

Repertoriul pe care îl au de pregătit elevii claselor a IX-a și a X-a este compus dintr-o arie preclasică sau clasică și o piesă vocală din muzica românească (lied sau arie).

Concurenții din clasele a XI-a și a XII-a vor trebui să interpreteze o arie de operă și un lied romantic/modern sau o piesă vocală din muzica românească (lied sau arie)

Evaluarea participanților la acest concurs se va face, ținând cont de următoarele criterii: respectarea textului muzical, interpretarea artistică și tehnică, precum și impresia artistică.
Juriul Concursului Național de Interpretare Vocală „Crai Nou” va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate: prof. Magdalena Suciu, responsabila Catedrei de Canto a Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov, Nicoleta Alexe Chirilă și Asineta Răducan, prim soliste ale Operei Brașov. Președinta juriului va fi soprana Felicia FILIP – Directorul Operei Comice pentru Copii București.

Pentru fiecare clasă, organizatorii vor acorda premii, mențiuni și distincții speciale. În urma concertului de gală, la decizia juriului, se va acorda Marele Premiu al concursului și Premiul Special FELICIA FILIP. Fiecare concurent va primi diplomă de participare.
Festivitatea de deschidere a concursului și conferința de presă vor avea loc joi, 8 februarie 2018, ora 9.30, în Sala Festivă a Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov.

Gala laureaților și premierea se vor desfășura vineri, 9 februarie 2018, ora 10.00, la Mall-ul CORESI, str. Zaharia Stancu nr.1, la scena mare din „Piața cu copaci”.

Programul concursului
Joi, 8 februarie 2018, ora 9.30 – Deschiderea Concursului în Sala Festivă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea”
– Ora 10.00 – Începerea concursului
– Ora 20.00 – Afișarea rezultatelor
Vineri, 9 februarie 2018, ora 10.00 – Premierea și Gala Laureaților

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.