Curs Artessentia: hârtie manuală și miniatură

Vă invităm să experimentați o artă și un meșteșug vechi. Vă oferim ocazia de a participa la o demonstrație de confecționare a hârtiei manuale și de a însuși această tehnică, realizând propria filă de hârtie, precum vechii meșteșugari, urmată de executarea unei litere miniate.

Litera miniată pe care o veți realiza este inspirată din documentul de epocă – Protocolul judelui de târg, Sighișoara (1487) – manuscris cu o decorație deosebită, cu înflorituri. Veti învăța ce înseamnă bordura decorativă și veți executa sub atenta noastră îndrumare un astfel de fragment.

In fila de hârtie manuală veți putea insera diverse elemente, unele fiind vegetale, presate și uscate de noi în prealabil.

Miniatura pe care o veți picta cu culori de apă (acuarele) , însoțită de bordura decorativă se vor suprapune pe suprafața hârtiei manuale si împreună vor fi înrămate, devenind astfel un obiect decorativ potrivit pentru a îmbogăți ambianța căminului dumneavoastră sau pentru a fi oferit ca dar personalizat, celor dragi.

Perioada de desfășurare: vinerea – 21, 28 februarie, 6, 13 si 20 martie 2020, între orele 18.00-20.00

Cursul se adresează și celor neinițiați în arta desenului, lucrându-se după model și sub directa noastră îndrumare.
Locuri disponibile: 10

Taxa de participare este de 600 lei, iar în acest cost sunt incluse materialele necesare realizării hârtiei manuale , bordurii decorative și literei miniate, ramei, precum și indrumarea coordonatorilor atelierului.

INSCRIERI: prin mesaj cu titlul „Hârtie manuală” la ✉️casajunilor@gmail.com, împreună cu datele dumneavoastră de contact (număr de telefon și nume complet) sau la 0762633745.

Participanții pot fi copii peste 12 ani și adulți.

Atelierele sunt susținute de artiștii vizuali Victoria Țăroi și Lucica Burkuș, membri ai Asociației Culturale Artessentia, asociație aflată în Scheii Brașovului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.