27 februarie 2024

Contact us

Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” prezentată în incinta Școlii de Arte a Municipiului Strășeni, Republica Moldova

 Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” prezentată în incinta Școlii de Arte a Municipiului Strășeni, Republica Moldova

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, în data de 17 mai, la Strășeni, a fost inaugurată expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”.

În cadrul evenimentului de inaugurare, care a avut loc în incinta Școlii de Arte a Municipiului Strășeni, cu luări de cuvânt au participat Sîrbu Livia, director adjunct a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Valentina Casian, primar al municipiului Strășeni și Efimia Luca, director a Muzeului de Istorie și Etnografie Strășeni, care au salutat publicul prezent și au accentuat aportul organizării a asemenea expoziții pentru conservarea și valorificarea patrimoniului istoric și național. Expoziția poate fi văzută în holul de la parter a Școlii de Artă a Municipiului Strășeni.

De asemenea, în cadrul festivității, a fost semnat un acord de colaborare între Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Muzeul de Istorie și Etnografie Strășeni.

Expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” este realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, împreună cu Asociația Forums, și este itinerată în Republica Moldova cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, al Asociației Tinerilor Basarabeni și al Consiliului Județean Brașov.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.