24 iulie 2024

Contact us

Expoziție outdoors în realitatea augmentată, organizată de MAB

 Expoziție outdoors în realitatea augmentată, organizată de MAB

Muzeul de Artă Brașov, instituție publică de cultură de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, în parteneriat cu Arhivele Naționale – Serviciul Județean Brașov și Primăria Municipiului Brașov, prezintă proiectul „De la Neacșu la AR. Expoziție în realitatea augmentată” organizat de Reniform Production. Deschiderea expoziției va avea loc miercuri, 29 iunie 2022, ora 18.00, pe strada Republicii 55, în zona dintre McDonald’s și fostul Festival 39. Expoziția se va desfășura în aer liber în perioada 29 iunie – 30 septembrie 2022 și poate fi vizitată non-stop, gratuit.

Pornind de la „Scrisoarea lui Neacșu de la Câmpulung”, expoziția pune accentul pe creația scrisă contemporană, ajungând la o zonă artistică interdisciplinară prin îmbinarea textelor cu ilustrații și animații în realitatea augmentată.

Ansamblul expozițional folosește înregistrări cu vocile a 15 autori contemporani: Dan Alexe, Ștefan Agopian, Lavinia Braniște, Radu Bata, Svetlana Cârstean, Florin Dumitrescu, Anastasia Gavrilovici, Mihai Ivașcu, Mircea Mihăieș, Marta Petreu, Ana Maria Sandu, Sebastian Sifft, Tatiana Țîbuleac, Cristina Vremeș și Elena Vlădăreanu, fiecare contribuind cu poeme sau fragmente de proză pentru a completa o imagine parțială, dar diversă și reprezentativă a producției literare actuale în limba română.

Textele sunt ilustrate folosind animații 2d și 3d realizate de către artiștii Sergiu Negulici și Ioana Nicoară și însoțite de intervenții sonore semnate de duo-ul timișorean Makunouchi Bento (Valentin Toma și Felix Petrescu). Augmentarea în spațiul virtual este realizată de către Augmented Space Agency (Sabin Șerban și Ciprian Făcăeru).

Proiectul multumedia, realizat prin fonduri AFCN în anul 2021, folosește animații 3d și 2d, sunet și realitate augmentată pentru a ilustra poeme sau fragmente de proză scrise de 15 autori contemporani. Expoziția a fost lansată la Câmpulung, după care a fost itinerată la Timișoara și Oradea în anul 2021, iar în anul 2022 la București.

Sumar: Muzeul de Artă Brașov iese din spațiul convențional de expunere și ajunge în această vară pe str. Republicii cu o expoziție new media în aer liber.

Titlu: „De la Neacșu la AR. Expoziție în realitatea augmentată”

Locul desfășurării: str. Republicii nr. 55, zona McDonald’s și fostul Festival 39

Perioada: 29 iunie – 30 septembrie 2022

Vernisaj: Miercuri, 29 iunie, ora 18.00

Program de vizitare: Non-stop

Invitați speciali  la vernisaj: Artiștii Ioana Nicoară și Sergiu Negulici

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.