13 aprilie 2024

Contact us

Festivalul atelierelor de primăvară la NUC

 Festivalul atelierelor de primăvară la NUC

În 19 și 20 martie, vă invităm să descoperiți cum puteți participa la construirea primei grădini urbane cu compost colectiv din Braşov şi a unei grădini senzoriale.

Festivalul atelierelor de primăvară este un festival care își propune să aducă oamenii mai aproape de natură atât prin ateliere despre hrană sănătoasă, grădinărit, risipă alimentară și compost, cât și în prin sesiuni care urmăresc sănătatea și echilibrul nostru emoțional. Astfel, în cadrul atelierelor poți descoperi cum ne ajută tehnicile de EFT – Emotionally Focused Therapy, sau TRE – Tension & Trauma Release Therapy, precum și cum ne putem folosi de plante pentru a ne restabili sănătatea (remedii florale BACH, plante aromatice).

Copiii pot participa la ateliere de realizat ghivece folosind materiale reciclate, ghivece în care vor planta semințe pentru răsaduri (pe care le vor planta apoi în grădină) sau se pot relaxa în cadrul altor sesiuni de creație, explorare, senzoriale sau motricitate.

Adulții pot participa la ateliere despre hrană sănătoasă, realizarea compostului, cum ne păstrăm echilibrul interior .

Duminică vom avea şi un târg de semințe, în care oricine poate face schimb de semințe cu alți participanți şi poate învăța mai multe lucruri despre plantarea lor.

Accesul este gratuit la toate toate atelierele din cadrul festivalului – sâmbătă și duminică, în intervalul orar 11.00-17.00

Te invităm să construieşti cu noi grădina!

HUB-ul NUC este un spațiu educațional în unde oameni pasionați se întâlnesc pentru a construi o grădină urbană în care se desfășoară activități legate de natură, educație și comunități locale.

Activitățile se construiesc în jurul celor două grădini de la NUC: Grădina senzorială și Grădina urbană cu compost colectiv.

Pentru a construi aceste grădini, ne-au venit în ajutor compania Majorel care ne oferă sprijinul atât în construirea grădinii senzoriale cât și a unui spațiu ludic educațional în care copiii vor putea învăța în aer liber despre natură.

„Grădina urbană și compostul colectiv” a devenit posibilă datorită finanțării oferite de Mega Image la finalul anului 2021, în cadrul programului Mega proiecte de azi pentru mâine și datorită Fundației Comunitară Brașov care ne-a susținut încă de la primele idei conturate.

Vă invităm să experimentați:

Sâmbătă:

11.00-11.30 Cum a început povestea NUC şi cum te poți implica în construirea grădinilor

11.30-12.00 Discuție despre context istoric ruso-ucrainian pentru a înțelege prezentul – invitat Ruxandra Nazare, Biblioteca Județeană George Barițiu

11.30-12.00 Atelier de explorare cu copiii în grădină şi vânătoare de indicii – invitat Alina Mustață

12.00-12.45 Cum se implică comunitatea locală în sprijinul refugiaților ucrainieni- invitat Anca Gânscă de la Fundația Comunitară Brașov

13.00-14.00 Alimentația din plante în forma lor naturală şi beneficiile acesteia

13.00-14.00 Atelier de creație pentru copii cu elemente din natură (eveniment bilingv ro/de – invitat Codruța EduEvo)

14.00-15.00 Importanța albinei și a mierii în viața noastră, atelier interactiv copii și adulți – invitat Marius Moldoveanu-Povestea Mierii

15.00-16.00 Ateliere de reciclare pentru copii și adulți- Construim cu mâinile noastre ghivece în care vom planta semințe pentru grădina, invitat Andreea Daoi Cutia cu fericire

16.00-17.00 Atelier de stimulare senzorială și motricitate, invitat Codruța din Zauberwald Codrul fermecat

Duminică:

11.00-12.00 Abc-ul compostului, invitat Topay Tibor Robert *atelier online

12.00-13.00 Cum a început povestea NUC şi cum te poți implica în construirea grădinilor

13.00-14.00 Echilibru emoțional- Remedii florale Bach – prezentare demo invitat Cornelia Dediu

14.00-16.00 Târg de semințe

*liber pentru toți cei interesați să facă schimb de semințe

14.00-15.00 Atelier Echilibru emoțional- EFT, prezentare cu demo invitat Cristina Romete

15.00 – 16.00 Atelier pentru copii de plantat semințe pentru răsaduri, invitat Lala Panait

Parteneri: Majorel, Mega Image, Fundația Comunitară Brașov.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.