3 decembrie 2023

Contact us

Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2023, ediția a XX-a: Opera Național București, pentru prima dată, la Opera Brașov, cu un spectacol de dans contemporan!

 Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2023, ediția a XX-a: Opera Național București, pentru prima dată, la Opera Brașov, cu un spectacol de dans contemporan!

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, de la ora 18.30, Opera Națională București vine, pentru prima dată, pe scena Operei Brașov, cu un spectacol coupé de dans contemporan: „Tango. Radio and Juliet”, în coregrafia lui Edward Clug.

„Tango. Radio and Juliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla până la Goran Bregovic și Radiohead. În vreme ce prima coregrafie a fost prezentată pentru prima dată, sub titlul „Tango”, în 1998, la Teatrul Național din Maribor (Slovenia) – unde artistul conduce astăzi compania de balet a instituției – cea de-a doua coregrafie, „Radio and Juliet”, a văzut lumina scenei tot la Maribor, în 2005.

Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit, în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

„«Tango” și „Radio and Juliet» sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viața mea și mi-au marcat adânc drumul și evoluția mea ca artist. «Tango» este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârsta relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care, pe undeva, mă intimidează prin puterea lui emoțională și îl retrăiesc, nu ușor, ca pe o oglindă a acelei tinereți”, mărturisește coregraful Edward Clug.

TANGO – Muzica: Ástor Piazzolla, Goran Bregović, René Dupéré, Michel Portal, Jean-Marc Zelwer, Hugo Díaz, Gardel-Le Pera

Distribuția:

Tango blind: Maria Gogonea – Cristian Gîdoi

Tango fatal: Corina Lupescu – Cristian Şuşu

Tango timid: Diana Gal – Stefano Nappo

Ansamblu fete: Raluca Jercea, Molly Hall, Katrin Kennedy, Rachel Gil, Gabriela Durleci

Ansamblu băieți: Răzvan Cacoveanu, Jacob Connor, Horia Bucur

Maeștrii de repetiții: Alexandra Gavrilescu, Valentin Stoica

RADIO AND JULIET – Muzica: Radiohead

Juliet: Cristina Dijmaru

Bărbaţii: Gigel Ungureanu, Valentin Stoica, Bogdan Cănilă, Robert Enache, Stefano Nappo, Alexandre Plesis, Horia Bucur

Maeștrii de repetiții: Bianca Fota, Virgil Ciocoiu

Regia, coregrafia, lighting design-ul și colajul muzical poartă semnătura lui Edward Clug. Decor: Marko Japelj. Costume: Leo Kulas. Operatori imagine și montaj video: Janja Glogovac, Antonel Oprescu. Regie scenă (Opera Brașov): Dan Antipa.

• Spectacolul durează două ore și are o pauză.         

Preț bilete: 100 lei (sală + lojă); 70 lei (balcon lateral) – Pentru acest eveniment, mai sunt foarte puține bilete disponibile!

Biletele se pot achiziționa atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni  – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268/419380.

Eveniment desfășurat cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov.

Sursa și imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.