3 decembrie 2023

Contact us

Folk Rock Fest Piatra Craiului

 Folk Rock Fest Piatra Craiului

Folk Rock Fest Piatra Craiului, un festival care îşi propune să  unească pe parcursul a trei zile natura cu muzica, se va desfăşura în  perioada 15-17 august la intrarea în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Primele nume confirmate la festival sunt Viţa de Vie, Luna Amară, The  Monojacks, Bucium, Robin and the Backstabbers, Daniel Iancu şi Dinu Olăraşu, precizează Asociaţia Ecoturistică Zărneşti – Piatra Craiului, organizatorii evenimentului.

„Folk Rock Fest Piatra Craiului propune o experienţă inedită celor  care vor să-şi petreacă trei zile într-un parc naţional şi să  participe, în acelaşi timp, la concerte şi petreceri în aer liber cu  muzică rock, rock alternativ, indie şi folk. Va fi o super tabără, cu  camping dotat cu cinema, locuri de joacă pentru copii, activităţi şi  ateliere, chiar la intrarea în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Ziua  sunt organizate trasee pe munte, lecţii de escaladă, concursuri de  mountain bike, ateliere creative, iar seara vor fi concerte, într-o  poiană amenajată de artişti plastici şi peisagişti cu elemente şi  obiecte inspirate din mitologia şi istoria muntelui”, se arată în  comunicat.

„Zărneştiul, ca şi alte localităţi din apropierea parcurilor  naţionale, are un potenţial uriaş pentru dezvoltarea turismului. Dar e  nevoie nu numai de natură şi spaţii de cazare, ci şi de activităţi  care să îi atragă pe turişti. Festivalurile de muzică în parcurile  naţionale au deja tradiţie în Statele Unite, unde am studiat o  perioadă, de aceea îmi doresc să avem şi noi un asemenea festival în  Zărneşti.

Am citit un studiu care arată că doar managementul eficient  al turismul în ariile protejate din România, poate creşte PIB-ul  Romaniei cu 2%. Mă bucur că filmările realizate cu drona de echipa  Parcului Naţional Piatra Craiului se află la începutul şi finalul  noului clip de ţară realizat de Ministerul Turismului”, a declarat  Răzvan Munteanu, preşedintele AEZPC.

Potrivit sursei citate, spaţiul pentru festival este unul  impresionant, 16 hectare vor fi amenajate doar cu materiale  prietenoase pentru mediu, cu arhitectură şi scenografie inspirată din  natură şi mitologia spectaculoasă a parcului naţional.

„La amenajare vor lua parte artişti plastici, sculptori şi pictori  printre care şi IRLO, cunoscut pentru picturile sale murale ieşite din  comun. În plus, festivalul va avea un spaţiu de camping de 5.000 de  corturi, zonă de plajă, zonă de party, ecrane de proiecţie pe care se  vor vedea imagini cu animalele sălbatice surprinse de camerele de  supraveghere ale parcului naţional.

Întregul concept este gândit să  aducă cât mai aproape de oameni experienţa naturii sălbatice, a  perspectivei de pe creasta muntelui, a emoţiei pozitive pe care natura  o provoacă, dar fără a deranja viaţa sălbatică”, precizează  organizatorii.

Organizatorii festivalului îşi propun să nu folosească recipiente din  plastic, să strângă selectiv deşeurile şi să fie un exemplu de  festival cu adevărat verde. O întreagă campanie va fi susţinută în  acest sens pe reţelele de socializare, în consens cu mişcările:  #trashtag şi #plasticfree.

Biletele sunt puse în vânzare în format electronic pe www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro/retea.

Imagine preluata de pe pagina FOLK ROCK FEST Piatra Craiului

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.