22 septembrie 2023

Contact us

Informații despre situația plăților pentru fermieri

 Informații despre situația plăților pentru fermieri

Instituția Prefectului județul Brașov a solicitat informații despre situația plăților pentru fermieri, primind următoarele informații:

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Brașov anunță că în această perioadă se efectuează plățile regulare către fermierii care au depus cererea unică de plată în Campania 2019, fiind autorizați 15.661 de beneficiari.

Astfel, până la această dată, 12.882 de fermieri din județul Brașov au primit o mare parte din banii solicitați, practic avansul la subvenția APIA, în sumă totală de 30.448.722 de euro.

De menționat este că fondurile, decontate în totalitate de Uniunea Europeană, sunt aprobate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul național.

Potrivit APIA Brașov, plățile vor continua în același ritm, astfel încât toți beneficierii să primească în timp util banii cuveniți.

La nivel național, în perioada 16 octombrie – 29 noiembrie 2019, au fost autorizate plăți în avans aferente Campaniei 2019 în sumă de 1,3 miliarde de euro, cea mai mare sumă autorizată la plata în avans începând cu Campania 2009, anul în care a fost acordată pentru prima dată plata în avans.

La aceste sume vor fi adăugate cele aferente măsurilor delegate din Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, bani care sunt așteptați în perioada următoare, iar APIA îi va distribui fermierilor.

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.