27 septembrie 2023

Contact us

Întâlnirea regională pentru integrarea romilor

 Întâlnirea regională pentru integrarea romilor

Astăzi, 21 mai 2019, a avut loc la Brașov întâlnirea regională cu tema „Eficientizarea procesului de implementare a politicilor publice destinate incluziunii sociale a cetățenilor români aparținând minorității romilor”, eveniment la care au fost invitați reprezentanții organizațiilor romilor din Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita.

La dezbatere au participat consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului, Dana Varga, președintele Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Rădulescu și reprezentanți ai Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, alături de prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Discuțiile s-au axat pe stadiul implementării la nivel județean a strategiei naționale privind integrarea romilor și pentru identificarea unor căi de îmbunătățire a condițiilor de viață a acestora. De asemenea, participanții la evenimentul de informare și consultare au fost puși în temă cu privire la viziunea strategică în domeniul incluziunii romilor pentru perioada 2021-2027.

La finalul dezbaterii, prefectul Marian Rasaliu a declarat: „A fost o întâlnire binevenită, mai ales în contextul în care, în ziua de astăzi, se pune accent din ce în ce mai mare pe relația cu minoritățile. Pe de altă parte, putem spune că, indiferent cât de mulți bani s-ar aloca de la bugetul național sau din alte surse de finanțare, cel mai important lucru constă în relația dintre oameni.

Astfel că la nivelul fiecărei localități unde există populație formată preponderent din cetățeni de etnie romă, cel mai bun lucru este ca oamenii să discute între ei și formatorii de opinie să-și impună punctul de vedere, mai ales acolo unde sunt zone cu probleme”.

La rândul său, consilierul de stat Dana Varga a punctat: „Guvernul României și-a asumat, prin planul de guvernare, problematica minorității rome, iar acum, împreună cu reprezentantul MAI și cu președintele ANR, prin aceste consultări regionale, încercăm să identificămd propuneri și măsuri de la nivel local astfel încât noua strategie pentru îmbunătățirea situației romilor să fie implementată cu succes”.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.