Ioana Bogdan a câştigat trofeul Young Chef
Ioana Bogdan a câştigat trofeul Young Chef şi marele premiu de 1000 de euro din partea Angst
IOANA BOGDAN a fost desemnată câştigătoarea celui mai mare concurs de ready meal din România – YOUNG CHEF by Angst & ULMA. Tânăra a primit titlul şi trofeul YOUNG CHEF, premiul de 1000 de euro şi posibilitatea semnării unui contract prin care produsele ready meal gătite după această reţetă vor ajunge la rafturile “Merinde Urbane”. De asemenea, tânăra a câştigat un abonament pe 12 luni la revista “Gastromedia” şi un interviu în următorul număr al revistei, de după eveniment.
“A fost o experienţă extraordinară, m-am bucurat foarte tare că în finală am ajuns două femei, asta a fost cred că prima bucurie pentru ziua de ieri. Mulţumim juriului că ne-a dat posibilitatea să gătim într-un număr mai mare şi să-i bucurăm pe cât mai mulţi dintre cei care au fost astăzi prezenţi la acest eveniment. Sunt fericită, bineînţeles, juriul a fost la mare înălţime, spectatorii, organizatorii. Per total, a fost o experienţă senzaţională care va dăinui pe viaţă“, a declarat Ioana Bogdan, câştigătoarea trofeului YOUNG CHEF, citata de La pas prin Brașov, după decernarea premiului.
Finala concursului a avut loc sâmbătă, 19 mai 2018, în pavilionul B2 din Romexpo-Bucureşti, în cadrul Pack Expo 2018, expoziţia de ambalaje şi soluţii de ambalare din Europa de Sud-Est care s-a desfăşurat între 16 şi 19 mai la Bucureşti.
Tinerii bucătari ajunşi în finală – Ioana Bogdan (33 de ani, jurist) şi Nazat Elzanati (20 de ani, student) – au gătit, sâmbătă, reţetele propuse pentru ready meal, în faţa juriului şi a publicului premium prezent la expoziţie, care a gustat şi a votat reţeta câştigătoare.
Membrii juriului au fost: Chef Sorin Bontea, Sorin Minea şi Chef Ioan Cristian Şerb.
“Noi am ales (din câteva zeci) şase concurenţi – asta şi din limită de spaţiu – cu reţete bune, interesante, am ales mai multe stiluri de gătit (românesc, internaţional, asiatic), pentru că urmărim genul de mâncare care se caută astăzi în Bucureşti şi în România, dar şi gustul de acasă, gustul pe care oamenii îl cunosc şi sunt obişnuiţi. Câteodată căutăm să facem lucruri noi, şi de aici şi interesul nostru de a organiza acest concurs, de a descoperi talente şi, de ce nu, gust în mâncare, asta ne interesează cel mai mult“, a declarat Chef Sorin Bontea preşedintele juriului YOUNG CHEF, citat de La pas prin Brașov.
“M-am bucurat mult că participanţii au înţeles tema, că au înţeles de la început cui se adresează. Este foarte important să vii la un concurs, să dai ce-i mai bun din tine şi să ştii cui te adresezi. Vorbim despre o mâncare care se va vinde într-un market, care are un termen de valabilitate foarte scurt şi trebuie preparată într-o cantitate mare şi eficientă“ – Chef Ioan Cristian Şerb, membru în juriu, citat de La pas prin Brașov.
Organizat în parteneriat cu ULMA Packaging, YOUNG CHEF – concursul de reţete pentru ready meal este un concept nou de eveniment organizat în cadrul Pack Expo, din dorinţa de a promova ambalajele inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate cu ingeniozitate de tineri bucătari profesionişti din ingrediente proaspete şi de calitate.
YOUNG CHEF – concursul de reţete pentru ready meal este un concept nou de eveniment organizat în cadrul Pack Expo, din dorinţa de a promova ambalajele inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate cu ingeniozitate de tineri bucătari profesionişti din ingrediente proaspete şi de calitate. Concursul a fost organizat de Angst în parteneriat cu ULMA Packaging (care oferă ambalajul şi soluţia de ambalare în care veţi găsi produsele ready meal la raft), Bilancia (partener tehnic al concursului, care a oferit sprijinul şi echipamentele profesionale pentru HORECA prezente în concurs) şi Coşul de Legume Fructe (care a oferit produsele fresh).
Pack Expo, expoziţia de ambalaje şi soluţii de ambalare din Europa de Sud–Est, este organizată de EUROEXPO Fairs şi ROMEXPO Bucureşti.
Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov