Jocurile Paralimpice de la Tokyo: Judoka român Bologa Florin-Alexandru, sportiv complet nevăzător, a câștigat bronzul

Judoka român Alex Bologa (n.r. sportiv complet nevăzător) a câștigat medalia de bronz în cadrul categoriei 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. El a câştigat meciul cu uzbecul Şerzod Namozov, potrivit digi24.ro.

Bologa (clasa B1), care obţine astfel o nouă medalie de bronz la Jocurile Paralimpice, după cea câştigată în 2016, la Rio, a câştigat prin descalificarea adversarului (clasa B3), după două minute şi 17 secunde din ”golden score”, conform Agerpres.ro.

Tânărul născut la Derșida, în Sălaj, și-a trecut în cont al doilea bronz olimpic din carieră la Paralimpiadă, după cel din 2016, de la Rio, unde fusese cel mai tânăr participant. Alex nu mai vede de la 6 ani, dar nu a cedat niciodată în fața provocărilor pe care viața i le-a scos în cale.

„Prin terapiile efectuate, am reușit să ajung aici. Acest sport mi-a schimbat viața. Simt că pot trece peste orice obstacol și m-a făcut întotdeauna să fiu învingător”, a povestit Alex, într-un interviu pentru Comitetul Paralimpic Român.

Alex a ȋnceput să practice judoul în 2012, după organizarea unei selecții pentru nevăzători, ȋn mai multe centre destinate acestora, de antrenorii de la clubul Universitatea CSM Cluj.

Respect, Bologa Florin-Alexandru! Felicitări!

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul.

Video: YouTube

Sursa foto: paralimpicromania.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.