21 septembrie 2023

Contact us

„Mame cu brațele goale”, expoziție fotografică Camelia Popescu

 „Mame cu brațele goale”, expoziție fotografică Camelia Popescu

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov vă invită joi, 2 martie 2023, ora 18, la vernisajul expoziției de fotografie & povești a artistei vizuale Camelia Popescu (Rangu). Expoziția include 30 de fotografii ce prezintă femei îmbrăcate în negru, cărora nu li se atribuie o identitate. Femeile țin în brațe, în dreptul pântecului, diverse flori, ca simbol al efemerității, al pierderii, al veșniciei. Fiecare din cele 30 de fotografii este însoțită de texte ce corespund săptămânii de sarcină în care mamele respective au avut avort spontan, avort terapeutic sau au pierdut sarcina. Brațele goale sunt o metaforă a clipei în care sarcina, care ar trebui să aducă bucurie, nu s-a finalizat ținând la piept copilul mult așteptat. Una din patru femei pierde o sarcină, iar această expoziție oferă un spațiu de reflecție pe teme ca doliu, vindecare și acceptare.

Expoziția oferă diverse subiecte de discuții pentru care vom organiza evenimente conexe: ateliere de scriere creativă autobiografică și eveniment grup suport.

Camelia Popescu (Rangu) este artist vizual și activează în Timișoara ca liber profesionist în domeniul culturii și educației. A finalizat în 2021 cursurile masterale la Universitatea de Vest Timișoara, secția Foto-Video, face fotografii în mod profesionist de 15 ani, a organizat patru expoziții personale itinerate în mai multe orașe din țară și a participat la numeroase expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate. În urma pierderii fetiței sale, Dalia, a inițiat proiectul „Mame cu brațele goale”. Acest proiect reia explorările sale artistice anterioare și proiectele legate de feminitate, de data asta adăugând o nouă perspectivă, maternitatea.

Expoziția se va desfășura în perioada 2-27 martie 2023, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, în Piața Sfatului nr. 25.

Accesul la eveniment este gratuit.

Proiectul este susținut de Asociația Sinaptica Mehedinți, Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” Brașov și partenerii media: Brașov TV, Radioteleviziunea Transilvania, Radio România Brașov, Radio România Tg. Mureș, Radio România Cultural, Agerpres, Coresi Shopping Resort, Monitorul Expres, Zile și Nopți, Bună ziua Brașov, Litera 9, newsbv.ro, La pas prin Brașov, My Tex, Transilvania 365, Jurnal FM, Editura Astralis.

VIA: Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.