Mesajul prefectului județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, la încetarea stării de urgență și intrarea în stare de alertă

Dragi brașoveni!

După cum știți, starea de urgență a încetat și România a intrat în stare de alertă. Este pentru prima dată când se instituie starea de alertă în țara noastră și e un pas important spre revenirea la o viață nu cum era înainte de izbucnirea pandemiei – căci din păcate așa ceva nu va fi posibil destul timp de aici înainte -, dar mai apropiată de normal.

Perioada stării de urgență a fost grea pentru toți. Și pentru populație, și pentru mediul de afaceri, și pentru autorități. Măsurile restrictive au fost însă absolut necesare și s-au dovedit eficiente pentru ținerea sub control a pandemiei.

Vă mulțumesc dumneavoastră, majorității covârșitoare a brașovenilor, care ați înțeles să respectați restricțiile de deplasare, normele de igienă și distanțare interpersonală.

Mulțumesc, de asemenea, personalului medical, angajaților Direcției de Sănătate Publică, lucrătorilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării Naționale, tuturor celor implicați în aplicarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19.

Va trebui să dăm dovadă de aceeași responsabilitate în continuare. Chiar dacă starea de alertă aduce anumite relaxări ale măsurilor, trebuie să fim conștienți că virusul nu se relaxează și el.

Pericolul rămâne la fel de mare și nu trebuie să uităm că suntem în continuare în pandemie. Încă sunt infectări, încă sunt, din nefericire, decese. Depinde de conduita fiecăruia dintre noi dacă numărul acestora va scădea sau va crește. Vă rog pe toți: Fiți precauți! Respectați cu strictețe regulile de protecție, de igienă, de distanțare interpersonală. Nu creați aglomerații. Evitați deplasările inutile. Protejați-vă și protejați-i pe cei apropiați! Să nu dăm cu piciorul la ceea ce am realizat, cu mari sacrificii, în ultimele două luni!

Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.