14 iulie 2024

Contact us

Moment istoric la Campionatul European de Șah Clasic pentru Juniori! Brașoveanul Vladimir Sofronie a luat medalia de aur la categoria OPEN 10!

 Moment istoric la Campionatul European de Șah Clasic pentru Juniori! Brașoveanul Vladimir Sofronie a luat medalia de aur la categoria OPEN 10!

După 22 de ani de când România nu a mai reușit cucerirea unui titlu european la șah clasic pentru juniori (din anul 2001), brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie a adus acasă, la Brașov, medalia de aur, devansându-i pe ceilalți 99 de participanți din 46 de țări, din cadrul grupei open 10 ani.

Campionatul European de Șah clasic pentru juniori s-a desfășurat în perioada 4-14 septembrie 2023, pe parcursul a 9 runde zilnice (de 3-5 ore/partidă), la Mamaia. 900 de participanți au luat startul la competiție în cadrul celor douăsprezece grupe de vârstă (open 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani și fete 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani.
*Notă – la secțiunea open = pot participa atât băieți cât și fete), cea mai numeroasă participare – 100 participanți – fiind chiar la grupa lui Vladimir, open 10 ani.


Vladimir și părinții săi, care îi sunt și antrenori – maestrul internațional Iulian Sofronie și maestra FIDE Claudia Sofronie – mulțumesc întregii echipe care stă în spatele rezultatului lui Vladimir: maestrului internațional Cătălin Ardelean, unul dintre cei mai buni antrenori din țară și marelui maestru indian R. B. Ramesh, cel mai bun antrenor din lume pentru juniori la momentul actual. Nu în ultimul rând, mulțumim comunității brașovene care l-a susținut și încurajat tot timpul pe Vladimir, încă de acum 3 ani, când rezultatul de astăzi părea doar un vis mult prea mare pentru un copil așa mic!

Rezultatul vine în urma a multor ore de antrenament, pregătirea pentru acest Campionat European a început încă din luna mai, odată cu încheierea contractului de finanțare nerambursabilă încheiat de Clubul Sportiv Logic 64 Brașov (unde Vladimir este legitimat) cu Consiliul Județean Brașov, în cadrul proiectului „Sportul minții”, pentru susținerea sportului de performanță. Ne bucurăm că la noi, la Brașov, se face sport de performanță și se sprijină acest frumos sport al minții care crește și modelează atât de frumos copiii.

Vladimir este elev în clasa a-IV-a la Școala Generală Nr. 19 Brașov.

România a cucerit două medalii de aur și una de argint la Campionatul European de Șah Clasic pentru Juniori 2023 prin brașoveanul Vladimir Sofronie , ieșeanca Maria Anistoroaei și constănțeanul Henry Tudor !

Cum îl puteți susține în continuare pe Vladimir?

Brașovenii persoane juridice (și nu numai) care doresc să susțină financiar prin sponsorizări participarea lui Vladimir la următoarea etapă, Campionatul Mondial din Egipt ce va avea loc luna viitoare, 14-27 octombrie 2023, o pot contacta pe mama lui Vladimir, președinte al ONG-ului Asociația Club Sportiv Logic 64 Brașov, la numărul de telefon: 0745.322342, Claudia Sofronie.

Conform tradiției, aseară la festivitatea de premiere s-a intonat imnul țării campionului, cu o sală plină cu peste 1.500 de oameni stând în picioare, și steagul României fluturând. Hai, România!Video: transmis de Claudia Sofronie

Sursa foto: Federația Română de Șah, pagina de facebook

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.