9 decembrie 2023

Contact us

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov: „Întotdeauna omul” , expoziție temporară a artistului Damó István

 Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov: „Întotdeauna omul” , expoziție temporară a artistului Damó István

„Întotdeauna omul” este titlul expoziției temporare a artistului Damó István. S-a născut la 29 decembrie 1951, la Sibiu, dar copilăria și adolescența le-a petrecut la Brașov, unde a urmat cursurile Liceului „Unirea” Brașov.

Ulterior, s-a înscris la secția Grafică a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din București, secție pe care a absolvit-o în anul 1979. În cadrul Institutului de Arte Plastice, între anii 1979 și 1980, a beneficiat de o bursă de studii.

Timp de zece ani, între anii 1980-1990, a fost grafician la Editurile „Kriterion” și „Ion Creangă” din București, unde, pe lângă grafica multiplicată, s-a ocupat de pictură, ilustrații pentru copii și cărți-obiecte de artă. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, al Asociației Artiștilor Plastici din Ungaria, Asociația Graficienilor din UngariaAsociația Ilustratorilor din Ungaria și al Asociației Cărți-Obiecte de Artă din Ungaria.

Materialul expoziției a fost selectat din lucrări desenate și pictate timp de câteva decenii. Coloana vertebrală este alcătuită din desene și picturi colorate, și continuă cu ilustrații pentru copii care diferă de lucrările expuse doar prin denumirea genului. În general acestea sunt concepute și executate cu linii, pete de culoare, devenind suprafețe captivante pentru cei mici. Partea a treia a exponatelor conține cărți-obiect de artă.

Expoziția va putea fi vizitată între 02 septembrie și 15 octombrie 2021, de luni până vineri, între orele 9-17 și sâmbătă între orele 10-17, la sediul din Piața Sfatului nr. 25, Brașov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.