Muzeul Județean de Istorie Brașov, lider al proiectului CAN for BALKANS, singurul din România

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din Bruxelles a anunțat rezultatele selecției de proiecte în cadrul apelului Consolidarea cooperării culturale și a competitivității industriilor culturale și creative în Balcanii de Vest (EACEA 39/2019).

La nivel european, 13 proiecte de cooperare culturală vor primi granturi UE în valoare de 4.935.563 €.

Muzeul Județean de Istorie Brașov este singurul lider de proiect din România selectat în cadrul acestei acțiuni. Proiectul pe care îl coordonează, ”CAN for BALKANS – Comics Alliance Networking for Balkans”, are 4 parteneri din Belgia, Albania, Macedonia de Nord și Serbia și a obținut un grant UE în valoare de 254.705 € (85% din bugetul total al proiectului).

Lista câștigătorilor este disponibilă pe website-ul EACEA.

Apelul pentru proiecte de cooperare culturală în Balcanii de Vest a fost o acțiune specială lansată de Comisia Europeană în 2019, cu termen-limită de depunere în 28 aprilie a.c. Este finanțat integral din Instrumentul pentru asistență în preaderare (IPA II), dar va fi implementat în conformitate cu regulile aplicabile Programului Europa Creativă. Obiectivele sale au vizat sporirea cooperării culturale transfrontaliere în interiorul regiunii Balcanilor de Vest și cu statele membre UE și întărirea competitivității industriilor culturale și creative în regiunea Balcanilor de Vest. Propunerile de proiecte puteau fi depuse în parteneriat de cel puțin 5 organizații: minimum 2 din țări diferite din Balcanii de Vest și minimum 2 organizații din țări UE diferite.

VIA: europa-creativa.eu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.