„Nu e o rușine să vrei să fii bine. Terapia te ajută când gândurile nu te ascultă!” – campanie lansată de ATLAS și Facem Bine cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale

ATLAS, platforma digitală integrată de servicii de sănătate și wellbeing & Facem Bine au lansat, cu ocazia zilei de 10 octombrie – Ziua Mondială a Sănătății Mintale, campania online de conștientizare a stigmei ,,Nu e o rușine să vrei să fii bine. Terapia te ajută când gândurile nu te ascultă!”.

Astfel, între 10 – 15 octombrie, șase animații ce vorbesc despre depresie, burnout, anxietate, dependențe și nu numai vor fi postate pe canalele de social media ale ATLAS (Facebook & Instagram), menite a-i încuraja pe cei ce le vizionează să ceară ajutor specializat atunci când simt nevoia.

Tristețea, agitația, insomnia, teama sau epuizarea pot ascunde afecțiuni mai grave

Puțini oameni coroborează anumite simptome ca fiind asociate unor afecțiuni mintale, în speranța că sunt episoade trecătoare, iar stigma care planează asupra acestor afecțiuni îi încurajează pe și mai puțini dintre ei să apeleze la ajutor specializat. C

ampania își propune să deschidă discuția despre stările prin care trecem, care pot fi semnale ale depresiei, anxietății și burnout-ului, dar și să normalizeze consilierea terapeutică.

Cum epuizarea fizică și psihică, care afectează relațiile cu cei din jur și calitatea vieții sunt semne de burnout, iar tristețea, insomnia și lipsa de motivație pot fi simptome ale depresiei, ATLAS și Facem Bine susțin diagnosticarea de către specialiști și urmarea tratamentelor adecvate.

Terapia este de folos și celor care nu se confruntă cu probleme grave

Suportul psiho-emoțional, dar și cel în zona de parenting sau de coaching, îi ajută și pe cei care nu se confruntă cu afecțiuni mai grave să comunice eficient și non-violent, să gestioneze situații dificile, să își înțeleagă mai bine copiii sau partenerii și să descopere noi perspective profesionale.

În perioada martie – iulie 2020, pe atlas.app s-a înregistrat o creștere de peste 200% a numărului de utilizatori, iar aproximativ 75% au apelat la suport psiho-emoțional online. Printre problemele pentru care românii au cerut ajutorul se numără anxietatea, atacurile de panică, insomniile, singurătatea, frica de necunoscut și probleme în gestionarea relației de cuplu sau cu copiii.

Animațiile continuă până pe 15 octombrie pe paginile de social media ale ATLAS, abordând teme ca anxietatea, dependențele și importanța terapiei în starea generală de bine.
Parteneri: Rock FM, Marius Manole, Alexandru Purcărea, Veioza Studio.

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.