17 aprilie 2024

Contact us

”O poveste cu marionete. Colecția familiei Șesan”

 ”O poveste cu marionete. Colecția familiei Șesan”

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului și Asociația „Povestea unei seri” vă invită luni, 18 decembrie 2017, ora 12:00, la vernisajul expoziției  ”O poveste cu marionete. Colecția familiei Șesan”.

Expoziția își propune să dezvăluie publicului brașovean un moment de început al teatrului de marionete din țara noastră, prin prezentarea colecției  de marionete a familiei Şesan.

Lucian Boldor Șesan, impresar artistic la Teatrul de Păpuși PUCK din Cluj-Napoca, a moștenit de la bunicul său, atât colecția de decoruri și păpuși a familiei, cât și pasiunea pentru arta marionetelor, pe care o transmite copiilor lui și publicului de toate vârstele.

Profesorul dr. Valerian Şesan, străbunicul lui Lucian Boldor Şesan, a fost un înflăcărat susținător și promotor al teatrului de marionete, înscriind România printre cei 7 membri fondatori ai Uniunii Internaționale a Artiștilor Marionetiști, constituită la Praga, în 1929. Arta marionetelor din România, va cunoaște, în acest fel, o consacrare internațională.

Expoziția poate fi vizitată până în luna aprilie 2018 la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului, nr. 15.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.