14 iulie 2024

Contact us

Ora Pământului

 Ora Pământului

Ora Pământului este marcată pe Glob începând din anul 2007, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) iar în România din 2009, an în care și Brașovul s-a alăturat inţiativei respective, împreună cu alte 8 orașe. În acest an, evenimentul se va desfășura în data de 19 martie, în peste 7.000 de orașe din toată lumea și peste 40 din România.

La Brașov va fi închis iluminatul public, între orele 20:30 și 21:30, în centrul istoric, respectiv zona clădirii Primariei Brașov și a Poștei, în zona Rectoratului, Piața Sfatului, Piața Enescu, Parcul Titulescu și străzile: Mureșenilor, Republicii, Eroilor, Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Sf Ioan, Michael Weiss, Postăvarului, Politehnicii și Diaconu Coresi.

Participând la această acțiune înseamnă că suntem interesați și avem disponibilitatea pentru un stil de viață mai sănătos și responsabil față de natura și față de mediu.

Este un moment în care, alături de gestul simbolic de a opri iluminatul în casele noastre, ne putem petrece timpul în aer liber, împreună cu cei apropiați, departe de tot ceea ce înseamnă consum, economisind resursele. Dacă unii preferă să facă o plimbare cu bicicleta, alții pot organiza de exemplu un joc, în care să fie implicați atât copiii, cât și adulții, denumit „Statuile… pe întuneric!”. Ideal este ca jocul se desfășoare într-un spațiu exterior, dar se poate organiza și în interior. Mai multe persoane se așează într-o poziție și stau nemișcate, ca niște statui. Un copil sau un adult se plimbă în jurul „statuilor”, le lumineză cu o sursă naturală (o lumânare sau un opaiț modern, gen candelă), mimeză tot felul de fețe și le face să râdă. Cine râde primul, devine cel care se plimbă printre „statui”. Cel care va rezista cel mai mult fără să râdă atunci când este luminat, va fi câștigătorul :).

Foto: imagine preluata de pe pagina de facebook Primăria Municipiului Braşov

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.