21 iunie 2024

Contact us

Peste 2000 de spectatori au urmărit filme europene la Caravana Metropolis, în Brașov

 Peste 2000 de spectatori au urmărit filme europene la Caravana Metropolis, în Brașov

Cinematograful călător Caravana Metropolis și-a încheiat călătoria la Brașov, unde a poposit în Piața Sfatului în perioada 30 iulie – 4 august, după ce s-a aventurat vara aceasta și la Sibiu (25 – 30 iunie), București (2 – 7 iulie) și Arad (9 – 14 iulie).

În fiecare zi, de marți până duminică, a rulat câte un lungmetraj european, începând cu ora 21:30.

Caravana Metropolis este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediții de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

Lungmetrajele care au făcut parte din programul Caravanei din Brașov au fost documentarele CHIPURI, LOCURI, Regia: Agnes Varda, CAISĂ, Regia: Alexandru Mavrodineanu, unele dintre cele mai apreciate filme din ultimul an – RĂZBOIUL RECE, Regia: Pawel Pawlikowski, TOATĂ LUMEA ȘTIE, Regia: Asghar Farhadi, FAVORITA, Regia: Yorgos Lanthimos și comedia franceză FAMILIA MEA NEBUNĂ, Regia: Dany Boon.

În deschiderea evenimentului, pe 30 iulie, de la 20:30, a avut loc un spectacol de percuție oferit de BĂLAȘA PercuSsion Group.

Gabriel Bălașa, lider Bălașa Percussion Group: După cum spune o vorbă mai veche din popor pentru ca să se întâmple un lucru trebuie să „pui paru’ „, ei bine, noi am bătut tobele iar oamenii s-au strâns și apoi au rămas liniștiți la proiecțiile de film ș,i țin să precizez aici, nu orice film, un film de autor. Pe lângă faptul că mi s-a părut foarte diferită această abordare din partea organizatorilor, țin aici să-i felicit și să le mulțumesc pe această cale; evenimentul în sine a fost energic, unic și cât se poate de dinamic, cu momente în care am reușit să interacționăm cu oamenii din jur. Am pășit cu ritm voios de a răsunat toată Piața Sfatului apoi, cu pași mici, am lăsat tobele ca într-un ecou în care pelicula a început să proiecteze povestea, filmul.”

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, co-finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Parteneri media: Europa FM, Music Channel, Agerpres, Cațavencii, Catchy, eva.ro, acasa.ro, Movie News, Blog de Cinema, filme-carti.ro, Mix TV, Radio Brașov, Zile și Nopți, NewsBV, Monitorul Expres, Brașovul Tău, La Pas prin Brașov, ilovebrasov.ro, Daniel Urda.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.