19 mai 2024

Contact us

Platformă online la dispoziția părinților, cu situația școlară a copiilor

 Platformă online la dispoziția părinților, cu situația școlară a copiilor

Școlile și liceele din Brașov vor avea din anul școlar 2019-2020 un „catalog electronic“ cu toate instrumentele de management și raportare a situației școlare. Este vorba despre o platformă electronică mai largă, care, dincolo de faptul că permite părinților să aibă acces direct la notele copiilor lor și la situația prezenței acestora, le va oferi și unităților școlare, inspectoratului școlar și primăriei instrumente de lucru pentru gestionarea unitară şi coerentă a învățământului din Brașov.

„Este un instrument modern care va ajuta pe toată lumea și care va conține toate datele legate de școală. Părinții vor putea să vadă notele și prezența copiilor și vor fi mai conectați cu situația școlară a copiilor. Noi, primăria, vom avea raportări care să ne ajute în alocarea fondurilor pentru abonamentele gratuite ale elevilor, de exemplu, sau pentru burse și premii de excelență, ori pentru programul <<Primul Ghiozdan>>, sau pentru alte situații care țin de managementul unităților de învățământ.

Inspectoratul Școlar și instituțiile de învățământ vor avea de asemenea un instrument care să le ajute în statistici și planificări din domeniul lor de activitate.

Contractul a fost deja semnat, iar din anul școlar 2019-2020 această platformă online va fi funcțională. Este încă un pas prin care primăria și consiliul local investesc într-un învățământ performant, modern și de calitate în municipiul Brașov“, a declarat primarul George Scripcaru.

De săptămâna viitoare vor fi organizate întâlnirile cu reprezentanții instituțiilor de învățământ și specialiștii IT, pentru configurarea bazei de date, în vederea implementării proiectului, astfel încât platforma să fie funcțională de la începutul anului școlar.

În Municipiul Brașov sunt 18 școli gimnaziale și 22 de licee și grupuri școlare, toate urmând a beneficia de serviciile acestei platforme.

Date despre contract:

Contract „Prestare de servicii de implementare Platforma online de management şcolar, semnat între Municipiul Braşov şi SC Royalbit SRL

Beneficiile acestei platforme:

  1. a) Crește rezultatele elevilor și nivelul școlii, scade absenteismul și abandonul școlar
  2. b) Simplu de utilizat pentru profesori, învățători, directori, calculează mediile, raportează absențele și întocmește automat toate statisticile obligatorii, care în prezent sunt realizate de școală, manual.
  3. c) Transmite părinților imediat pe telefoanele mobile și prin e-mail toate noutățile de la școală: note, absențe, conduita elevului, informări sau invitații la evenimente.

 Serviciile puse la dispoziţie :

– implementarea conturilor de acces în aplicație pentru fiecare unitate de tip: profesor, elev, părinte, secretariat cu rol de administrare a datelor pentru toată unitatea de învățământ;

– implementarea conturilor de acces în aplicație pentru primărie care permite accesul la toate unitățile în mod centralizat;

– implementarea informațiilor de la unități în bazele de date ale aplicației;

– punerea la dispoziție a tuturor rapoartelor solicitate de achizitor precum și a altor rapoarte care au la bază datele existente în baza de date;

– punerea la dispoziție a instrumentelor de instruire online de tip tutorial video;

– asigurarea accesul la versiunile îmbunătățite ale aplicației si rezolvarea promptă a tuturor erorilor raportate în aplicație fără costuri suplimentare;

– asigurarea unui departament de help desk prin corespondenta electronică și direct în aplicație;

– asigurarea și respectarea tuturor normelor în vigoare (GDPR, etc).

Firma prestatoare are obligatia de a întocmi rapoartele solicitate predefinite:

– Elevi cu situație neîncheiată – filtru pe semestru și unitate

– Situație absențe elevi dintr-o clasă, motivate și nemotivate, pe semestru;

– Situație absențe elevi dintr-o clasă, motivate și nemotivate, pe lună;

 – Situație statistică pe clasă

-nr.elevi inscrisi;

-nr.elevi transferați;

-nr.elevi retrași;

-nr.elevi exmatriculați;

-nr.elevi promovați;

-nr.elevi cu medii între 5-6,99;

-nr.elevi cu medii între 7-8,99;

-nr.elevi cu medii intre 9-10;

-nr.elevi corigenți

-total absențe motivate;

-total absențe nemotivate;

-nr. elevi beneficiari de bursă.

– Monitorizare absente lunare pe clasă;

– Situație medii elevi pe semestru și anual;

– Note introduse de profesor;

– Grafic evoluție note pe clasa, elev, materie;

– Ritmicitatea notării.

Data semnării contractului: 19.06.2019

Durată contract: până la 30.06.2020

Preţ contractului: 130.000,00 lei fără TVA

Sursa: comunicat transmis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.