Portul dăişorean în miniatură

În perioada 23 iunie – 12 iulie 2017, Centrul Cultural „Reduta” va fi gazda unei expoziţii deosebite – colecţia de păpuşi a creatorului popular Angela Boboia din satul Dăişoara.

În colecţia Angelei Boboia se regăsesc feciori şi fete pregătiţi de colindat, femei cu „rozor” sau cu „vălitoare”, dar şi scenete care înfăţişează obiceiuri tradiţionale precum „Plugarul” sau „Alaiul nunţii cu zestrea în carul cu boi”.

Mai mult, specificul portului dăişorean va fi susţinut şi prin intermediul fotografiei, în foaierul Centrului Cultural „Reduta” amenajându-se o expoziţie a tânărului fotograf dăişorean Florin Bucuţea.

Angela Boboia, învăţătoare, ajutată de mama sa, îmbracă păpuşile în portul popular, de mai bine de 25 de ani, printre primele creaţii vestimentare numărându-se fotele şi crătinţele. Primele două păpuşi astfel îmbrăcate au constituit obiectul unei expoziţii, în cadrul unei deplasări a ansamblului din Dăişoara în Belgia în 1991.

Vă invităm astfel, ca prin intermediul jucăriilor, a păpuşilor şi a fotografiei să intrăm în lumea lor, în lumea dăişorenilor!

„Intră în lumea lor, lumea dăişorenilor!” Expoziţie dedicată portului dăişorean.

VIA: pagina de facebook a evenimentului

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.