12 iulie 2024

Contact us

Save or Cancel lansează o nouă carte intitulată „Viața zidurilor în spațiul public”

 Save or Cancel lansează o nouă carte intitulată „Viața zidurilor în spațiul public”

Editura Save or Cancel continuă activitatea de cercetare, cartare și publicare a fenomenului de street art din Romania, cu un nou volum intitulat „Viața zidurilor în spațiul public”.

Proiectul editorial propune o colecție atent curatoriată și actualizată a culturii urbane recente din România, prezentând peste 80 dintre cele mai semnificative lucrări de artă stradală, documentate fotografic și prin interviuri cu artiștii locali precum Aeul, CoonOne, Homeboy LDJ, Irlo, Mser, Ocu și Kero, Ortaku, Pisica Patrata, Sandi, Sweet Damage Crew și cei internaționali care ne-au vizitat precum Aito Kitazaki (Japonia), Faunagraphic (Regatul Unit), iZZY iZVNE (Moldova), Juan Jose Surace (Argentina), NSN997 (Italia), Okudart (Spania), Orakle și Atmo (Germania), Sr Papa Chango (Mexic) sau Vhils (Portugalia) plus mulți alții.

În prima parte a cărții, pasionații de street art și explorări urbane vor descoperi două interviuri extinse cu Tobias Barenthin Lindblad (editor și lector Dokument Press  – Suedia) și artistul Jan Kalab (Cehia). Ambii și-au început cariera cu mulți ani în urmă, ca graffiti artists, și au evoluat o dată cu acest curent, fiind martori și observatori ai multor lucruri interesante pe care le-au povestit pe larg în paginile cărții.

Noua publicație invită cititorii să exploreze orașele prin intermediul artei expusă în spațiul public, dezvăluind în cele 100 de pagini, operele a peste 50 de artiști, situate în 13 orașe din România.

Viața zidurilor în spațiul public” în numere
1.000 de exemplare;  100 de pagini; 104 fotografii; 87 de locuri de vizitat; 52 de artiști locali și internaționali; 13 orașe; Format A5, softcover.

Viața zidurilor în spațiul public” este o publicație remarcabilă cu ajutorul căreia artiști, localnici, și turiști, deopotrivă, pot descoperi noi dimensiuni ale orașelor prin intermediul culturii alternative efervescente și în dezvoltare.

În curând, cartea „Viața zidurilor în spațiul public” poate fi răsfoită în rețeaua Bibliotecii Metropolitane București, și achiziționată online din magazinul feeder.ro.

Proiectul editorial este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) și co-finanțat de AFCN.

Proiectul editorial nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, One Night Gallery, Designist, La pas prin Brașov, Teen Press, Revista Golan.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.