Serviciul Public Local Salvamont Brașov: care sunt diferențele între pârtiile de începători și pârtiile ușoare

Un aspect deosebit de important in ceea ce priveste invatarea schiului sau a snowboard-ului si totodata un aspect care tine de siguranta, este intelegerea si constientizarea diferentelor dintre partiile de incepatori si partiile usoare.

⚠️ Partiile de incepatori din Masivul Postavaru, sunt partia Bradu si partia Stadion, singurele pretabile invatarii alunecarii pe zapada, deoarece sunt partii scurte si foarte putin inclinate, spre deosebire de partia Drumul Rosu, care chiar daca este cotata ca fiind usoara, este o partie foarte lunga, insumand aproape 5 km si jumatate si care are unele zone foarte inclinate. Alegand Drumul Rosu, in conditiile in care nu aveti nici cele mai elementare notiuni in ceea ce priveste schiul sau snowboard-ul, riscati foarte mult sa va accidentati, sau mai mult decat atat, sa accidentati alte persoane.

⚠️ Primele exercitii in invatarea alunecarii se fac in zonele plate, de la baza partiei, pentru a va acomoda cu echipamentul, a simti ce inseamna alunecarea, franarea si ocolirea in conditii de viteza mica si control permanent.

⚠️ Tratati cu responsabilitate aceste sporturi, nu va supraestimati niciodata posibilitatile si alegeti partia pe care doriti sa coborati in functie de pregatirea si nivelul vostru tehnic si fizic, conditiile meteorologice sau starea zapezii.

⚠️ Totodata schiorii avansati nu trebuie sa schieze cu viteza pe partiile destinate incepatorilor sau nivelului mediu, deoarece acest fapt creaza diferente mari de viteza intre practicanti, lucru care poate genera coliziuni si implicit accidentari.

Serviciul Public Local Salvamont Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.