15 aprilie 2024

Contact us

Soluție inedită pentru educație

 Soluție inedită pentru educație

Elza Fejer, o învățătoare din Budila, desfășoară proiectul „Magazinul Clasei” prin care rezolvă una dintre problemele din educație.

Este o evidență faptul că educația este soluția pentru mai toate provocările societății noastre. Sunt mulți care își dau cu părerea despre acest subiect, care îl recunosc în gura mare, dar sunt puțini care fac ceva concret pentru educație. 13 învățătoare de la o școală din Budila derulează începând din ianuarie 2022 proiectul ”Magazinul Clasei”. Ideea aparține doamnei Cati Roos, fondatorul asociației Eltera, și a fost implementată în Budila din dorința învățătoarei Elza Fejer.

„Cu Cati ne știm de câțiva ani, când a venit unul din copiii de care avea grijă în clasa mea. Când a intrat în sala de clasa, s-a uitat în jur și primul lucru pe care l-a spus a fost: Ce mai aveți nevoie pe aici? Apoi ne-a adus rechizite, haine, produse de igienă și altele. De atunci ne tot ajută și, între timp, am devenit prietene. Anul trecut mi-a povestit despre proiectul “Magazinul Clasei” și mi-a plăcut foarte mult. Am discutat cu colegii mei din școală și am decis să îl implementăm în Budila”, ne spune Elza.

Una dintre cele mai mari provocări în educația din mediul rural este absenteismul școlar. Acest proiect vine în întâmpinarea acestuia și îi încurajează pe copii să vină la școală. Există un model de premiere pentru cei care au prezențe, iar cu punctele strânse își pot “cumpăra” produse din “Magazinul Clasei”.

„Pentru fiecare zi în care vin la școală primesc puncte, iar vinerea pot să folosească aceste puncte pentru a lua produse din magazinul clasei. Punctele se dau doar dacă sunt prezenți la școală, nu se dau nici măcar celor care lipsesc din motive de boală. De când am implementat acest proiect, pot spune că prezența la școală a crescut cu cel puțin 30%”, susține Elza.

Produsele din „Magazinul Clasei” sunt donații pe care le fac companii și oameni de bine, iar în această perioadă Elza și colegele ei au nevoie de ajutorul nostru în această direcție:

„Ne bazăm foarte mult pe donațiile pe care le primim de la oameni cu inima mare. În momentul de față avem o lipsă serioasă de produse și ne-ar prinde bine un ajutor. Ne trebuiesc neapărat:
Produse de igienă: pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun și gel de dus.
Îmbrăcăminte (toamnă, iarnă) pentru copii cu vârsta între 6-12 ani: chiloți, șosete, bluze, pantaloni și geci. Încălțăminte (toamnă, iarnă) mărimea 30-38.
Acestea îi motivează pe copii să vină la școală și îi ajută să aibă un trai cât de cât decent. Îi rog pe toți cei care vor să ne ajute să mă sune la numărul de telefon 0742 371 064 și vedem cum facem să ajungă produsele la noi. Vă mulțumesc din suflet!”

Astfel de oameni, care fac mai mult decât vorbesc, trebuie susținuți și ajutați, mai ales atunci când au nevoie. Exemplul lor trebuie să fie unul viu și să sperăm că îl vor urma cât mai mulți.

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.