18 iunie 2025

Strategii eficiente de strângere de fonduri în domeniul nonprofit

 Strategii eficiente de strângere de fonduri în domeniul nonprofit

Peste 30 de reprezentanți ai societății civile din Brașov au participat miercuri la un seminar, unde au primit informații despre strângerea de fonduri

Prima nevoie a oamenilor, care se implică în diverse proiecte comunitare, este să facă rost de bani pentru cheltuielile aferente cauzelor alese. Sunt multe surse de finanțare, dar și concurența este acerbă. Asociația Brașovul Altfel și Zbor Hub Brașov au organizat miercuri un seminar în care reprezentanți ai societății civile au avut șansa să afle mai multe despre sursele de finanțare existente și despre cum să le acceseze. Peste 30 de brașoveni au pus întrebări și au aflat modalități prin care să își perfecționeze abilitățile de fundraiser. Specialiștii invitați, care au stat la dispoziția publicului timp de 2 ore au fost:

  • Diana Niță, Președinte al Asociației Rază de Speranță – experiență vastă în gestionarea campaniilor de fundraising.
  • Maricel Maroti, Președinte al Asociației de Servicii Sociale SCUT – specialist în accesarea de fonduri nerambursabile: europene, guvernamentale, bugete UAT-uri, etc…
  • Bogdana Popa, Responsabil Comunicare CSR la Kaufland România – a oferit insights despre parteneriatele cu sectorul corporate.

„Zbor Hub Brașov este un loc de explorare pentru tineri. Credem că educația non-formală și sentimentul de apartenență la o comunitate sunt elemente esențiale în dezvoltarea fiecăruia, motiv pentru care ne conectăm cu drag și curiozitate cu studenții și liceenii Brașovului. Totuși, pentru că binele nu se oprește la o categorie unică, susținem inițiativele ce contribuie la creșterea bunăstării comunității. Ne bucurăm pentru că am putut fi colaboratori într-un eveniment adresat nevoilor reale ale brașovenilor de toate vârstele”, a declarat Andreea Dragomir, manager la Zbor Hub Brașov.

Formatul a fost unul diferit, pentru că tot evenimentul a fost despre oamenii din public și despre nevoile lor. După o prezentare de 5 minute a specialiștilor, s-a intrat direct în sesiunea de întrebări și răspunsuri, care a durat în jur de 90 de minute. La final, a fost o perioadă de 30 de minute de networking direct între participanți și specialiști, timp în care au putut aprofunda anumite subiecte. Participanții au avut parte și de o surpriză. Cei care au pus întrebări au participat la o tombolă finanțată de Asociația Daniela Kasper cu suma de 5000 lei. Astfel, primul nume extras a primit 2500 lei pentru cauza reprezentată, al doilea a primit 1500 lei și al treilea 1000 lei.

„Cei care activăm în mediul asociativ știm că provocarea cea mai importantă este să găsim banii de care avem nevoie pentru proiectele noastre. Brașovul Altfel și-a asumat misiunea de a pune umărul la construcția unui Brașov Altfel, iar oamenii din ONG-uri sunt printre cei care fac lucrurile să se întâmple în județul nostru. În consecință am ales să organizăm acest eveniment și să oferim idei despre cum să obținem finanțări. Specialiștii invitați au fost minunați și întrebările primite de la public au fost cel puțin interesante. Cred că toată lumea a plecat cu ceva acasă”, a declarat Radu Paul, președintele asociației Brașovul Altfel, moderator al evenimentului.

Sursa și imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brașov

    Lasă un răspuns