21 septembrie 2023

Contact us

Teatrul Particular Braşov împlinește 7 ani de la primul spectacol!

 Teatrul Particular Braşov împlinește 7 ani de la primul spectacol!

„În urmă cu șapte ani, într-o zi de vară, dånd viguros din coate,la Brașov s-a născut un Teatru Particular. A fost o finalizare a unui act izvorât din curaj, dar mai ales din pasiune. Mamă și fiică a aceleiași rod a fost și a rămas Dorina Roman, actriță consacrată și prin pregătire dar mai ales,lucru rar,prin vocație.

Într-o țară unde în pământul secetos al artei dramatice florile firave ale culturii joacă rolul Cenușăresei, acest răsad pus cu mâini proprii,chiar a fost un act de curaj.
Dorina Roman a mai știut să aducă pe langa ea și câțiva coechipieri,nu multi, poate nu chiar cele mai răsunătoare nume din branșă ale momentului,dar care știu bine să spună ceea ce este de spus.

Apoi un repertoriu atent ales și munca tenace și-au spus cuvantul. Și deasupra tuturor pasiunea protagonistei.

Dorina Roman este o sufletista. Daca vreți,ea este o pasare cântătoare. Atâta doar că crångul în care cântă ea este Teatrul Particular Braşov căruia i-a dat naștere și de care trebuie să aibă grijă. Să nu-l impestriteze,sa nu-i altereze vocile,sa nu lase sa-l pătrundă zvonul manelelor, să nu-l lase bântuit de un public nechemat.
Non multa, sed multum,Dorina.
Teatrul tau e pe drumul cel bun,Salomee !”

Dan Moruzi , editorialist (text preluat de pe pagina de facebook Teatrul Particular Brasov)

Spectacol Aniversar! Actrița

O actriţă faimoasă, cu roluri importante, adulată de public şi bărbaţi deopotrivă, trăieşte micile sale drame de divă plictisită. Are o vârstă, n-are familie (nu că i-ar lipsi foarte mult), dar îl are pe Motănel al ei, un amant satisfăcător.

Cabiniera are o viaţă plină: e obişnuită cu capriciile divei, trăieşte în umbra acesteia, ducând totuşi o viaţă palpitantă şi spectaculoasă, are familie şi copii , chiar şi un soţ. Şocul care vine să disturbe viaţa celor două e unul magistral: actriţa află că propria-i cabinieră e căsătorită cu Motănelul ei. Urmează un mini-show al actriţei, înainte de spectacolul său propriu-zis, în care disperarea îşi va spune cuvântul.

Regia și scenariul Elvira Platon Rimbu.
Un spectacol cu Dorina Roman și Mona Codreanu.

Felicitari! La multi ani!

Credit foto: Dan STRAUTI

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.