Tenorul Cosmin Marcovici, pe scena Operei Brașov, în „Liliacul”!

Tenorul Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), unul dintre invitații spectacolelor cu opereta „Liliacul” de J. Strauss din acest week-end, din datele de 13 și 15 decembrie 2019, de la Opera Brașov, a fost numit miercuri Secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii. „Voi susține orice proiect care va lumina mințile oamenilor”, a fost scurta declarație a noului secretar de stat, aflat la Brașov, cu prilejul desemnării sale.

Cosmin Marcovici este un invitat devenit o obișnuință pentru publicul brașovean, care l-a îndrăgit imediat, fiind asimilat ca un solist „de-al casei”. „Această scenă este foarte apropiată sufletului meu și îi datorez foarte mult acestui teatru”, mărturisește Cosmin Marcovici despre Opera Brașov, citat de La pas prin Brasov.

Aici l-ați putut urmări în numeroase roluri: Mario Cavaradossi – „Tosca” de G. Puccini, Pinkerton – „Madama Butterfly”, tot de G. Puccini, Contele Almaviva – „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Turiddu – „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, Hoffmann – „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach, Edwin – „Silvia” și Tassilo – „Contesa Maritza” de E. Kálmán.

La sfârșitul acestei săptămâni, va interpreta unul dintre rolurile sale preferate, Gabriel Eisenstein, din spumoasa operetă „Liliacul” de Johann Strauss – fiul: „Vor fi două distribuții, foarte colorate, cu artiști consacrați ai Operei Brașov, ai Operei Naționale Române Iași – soprana Ana-Maria Donose și ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța – binecunoscuta artistă Daniela Vlădescu. Garantez reușita acestor spectacole pentru că este o montare foarte frumoasă, este un spectacol vesel și sunt convins că oamenii îl vor primi cu brațele deschise”.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.