18 aprilie 2024

Contact us

Tenorul Cosmin Marcovici, pe scena Operei Brașov, în „Liliacul”!

 Tenorul Cosmin Marcovici, pe scena Operei Brașov, în „Liliacul”!

Tenorul Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), unul dintre invitații spectacolelor cu opereta „Liliacul” de J. Strauss din acest week-end, din datele de 13 și 15 decembrie 2019, de la Opera Brașov, a fost numit miercuri Secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii. „Voi susține orice proiect care va lumina mințile oamenilor”, a fost scurta declarație a noului secretar de stat, aflat la Brașov, cu prilejul desemnării sale.

Cosmin Marcovici este un invitat devenit o obișnuință pentru publicul brașovean, care l-a îndrăgit imediat, fiind asimilat ca un solist „de-al casei”. „Această scenă este foarte apropiată sufletului meu și îi datorez foarte mult acestui teatru”, mărturisește Cosmin Marcovici despre Opera Brașov, citat de La pas prin Brasov.

Aici l-ați putut urmări în numeroase roluri: Mario Cavaradossi – „Tosca” de G. Puccini, Pinkerton – „Madama Butterfly”, tot de G. Puccini, Contele Almaviva – „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Turiddu – „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, Hoffmann – „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach, Edwin – „Silvia” și Tassilo – „Contesa Maritza” de E. Kálmán.

La sfârșitul acestei săptămâni, va interpreta unul dintre rolurile sale preferate, Gabriel Eisenstein, din spumoasa operetă „Liliacul” de Johann Strauss – fiul: „Vor fi două distribuții, foarte colorate, cu artiști consacrați ai Operei Brașov, ai Operei Naționale Române Iași – soprana Ana-Maria Donose și ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța – binecunoscuta artistă Daniela Vlădescu. Garantez reușita acestor spectacole pentru că este o montare foarte frumoasă, este un spectacol vesel și sunt convins că oamenii îl vor primi cu brațele deschise”.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.