9 decembrie 2023

Contact us

Trei filme din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca se vor vedea simultan și în Brașov

 Trei filme din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca se vor vedea simultan și în Brașov

AFI aduce TIFF în premieră la Brașov,  în perioada 23 – 25 iulie. Dacă vă era dor de #coolTURĂ și de un eveniment cu covor roșu în orașul de la poalele Tâmpei, avem vești bune. AFI aduce atmosfera celui mai mare festival de film din România, pentru prima dată la Brașov!

Iubitorii de filme din Brașov se vor bucura de o premieră vineri, 23 iulie 2021, când filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Cluj-Napoca se va vedea simultan și în Brașov, pe terasa mall-ului AFI, de la ora 20.00. Evenimentul marchează aniversarea a 20 de ediții ale celui mai mare festival de film din România, comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020) fiind proiectată în aceeași zi, simultan, în 20 de localități din țară.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs (regia Cesc Gay, 2020) îi are în centru pe Julio şi Ana, care sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking). Prezentat la TIFF în cadrul secțiunii Focus Spania.

Deschiderea aniversară TIFF la Brașov va fi marcată de un eveniment festiv pe terasă, la care iubitorii de #coolTURĂ sunt așteptați de la ora 18.00 să intre pe celebrul covor roșu pentru a se bucura de câteva ore de socializare cu oameni faini, concerte live și de un film nominalizat la cinci premii Goya . Până la ora 20.00 când va începe proiecția filmului, brașovenii se vor delecta în premieră în orașul lor cu atmosfera celui mai mare festival de film din România (TIFF) într-un peisaj fain cu vedere spre Tâmpa cu băuturi ca-n filme de la barul special amenajat pentru eveniment în proximitatea ecranului de pe terasă pe muzică bună. Fundalul sonor va fi pus în scenă de Vinery Quartet cu soundtrack-uri celebre din filme și de pianistul Ovidiu Luca. Accesul la deschiderea aniversară se va face doar pe bază de invitație, ce poate fi ridicată de la Info Desk, în limita locurilor disponibile.

Programul pentru următoarele zile de TIFF la Brașov este:

Sâmbătă, 24 iulie, ora 20.00 Noaptea Regilor / Night of the Kings, r. Philippe Lacote | Franța, 93’  *AVANPREMIERĂ 

Sinopsis: Un tânăr este trimis în La Maca, o închisoare din mijlocul pădurilor din Coasta de Fildeş condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste. Ales de liderul închisorii, tânărul află curând că va fi ucis dacă îşi termină povestea înainte de venirea zorilor…

Duminică, 25 iulie, ora 20.00 – Și atunci…ce e libertatea? r. Andrei Zincă | România, 135

Sinopsis: În timpul unei nunți, un profesor de istorie din Herculane este luat cu forța de comuniști, alături de soția lui și de alți șapte oameni. Grupul e deportat în Câmpia Bărăganului, unde trebuie să supraviețuiască într-o zonă pustie și aridă în condiții infernale. Ei sunt doar câțiva dintre cei 40.000 de oameni strămutați de comuniști din Banat în Bărăgan în 1951, în ceea ce s-a numit ,,Siberia românească”.

La proiecțiile filmelor de sâmbătă și duminică, de la ora 20.00 accesul este permis fără invitație sau alte costuri, tot în limita locurilor disponibile.

Masca este obligatorie pe durata proiecției. Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual. Prezentarea certificatului verde de vaccinare sau de trecere prin boală (pe telefon) este necesară pentru accesul la eveniment.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.