Vă invităm în Piața Artei din Brașov!

În perioada 22-26 august 2018, peste 100 de artişti vor transforma Piațeta Sfântul Ioan din Centrul Istoric al Brașovului în „Piața Artei”, un festival la prima ediție.

Astfel, timp de cinci zile, vor avea loc spectacole (în intervalul orar 17.00-20.00), unele dedicate Cerbului de Aur, lansări de carte și CD-uri, expoziții de artă (pictură și fotografie) în aer liber, prezentări de modă, pe lângă târgul cu obiecte handmade, pe tot parcursul zilei, respectiv ateliere de creație destinate în primul rând copiilor.

„Prin acest eveniment ne dorim promovarea orașului, a tradițiilor și a manifestărilor culturale specifice zonei Brașov, în Anul Centenarului Marii Uniri, pentru că Festivalul Piața Artei este o amplă acțiune consacrată artei și meșteșugurilor. Pe parcursul celor cinci zile, braşovenii şi turiştii mici și mari vor putea admira şi chiar achiziţiona articole handmade și unicat, dar vor putea lua parte și la diferite ateliere lucrative și de relaxare”, a declarat inițiatorul proiectului, Alina Samoilă.

De asemenea, vizitatorii vor putea admira expoziții de artă în aer liber, iar serile vor fi dedicate muzicii prin dans și voci de excepție ale Brașovului, copii, tineri și adulți, spectacolele începând în jurul orei 17.00 și încheindu-se în jurul orei 20.00. Prezentatori vor fi Bianca Bucă și Dragoș Popa.

„Una dintre seri va fi dedicată melodiilor de altădată, câteva piese aflându-se printre cele care au făcut istorie la Cerbul de Aur. O altă seară va fi dedicată artei vestimentare, urmând a avea loc pentru prima oară la Brașov prezentări de modă (accesorii și creații vestimentare) în stradă”, a adăugat Bianca Bucă, responsabilă cu partea artistică a evenimentului.

Și pentru că arta este în strânsă legătură cu istoria, fiecare expozant va avea afișat la cortul său fotografia și istoricul unei personalități care au marcat istoria Brașovului (în limba română și în limba engleză).

Pe tot parcursul evenimentului vor fi organizate tombole și concursuri cu premii. Atmosfera de sărbătoare va fi evidențiată și de alte elemente pe care vizitatorii le vor descoperi singuri.

Festivalul Piața Artei este organizat de Centrul Cultural Virtual „Artist pentru Artă”, în colaborare cu Samoilă Alina Mihaela Întreprindere Individuală și Bya Fashion.

Partener al evenimentului: Primăria Municipiului Brașov

Expozanți vor fi:

Roncea Sebastian, Balla Obner, Ana Maria si Nicoleta Albu, Claudia Blegu, Tatiana Faur, Lehel Miklos, Lilly Mokus, Mihaela Ungureanu, Alina Sorina Florescu, Accesorii Maria, Bia Fashion, Alina Design, Mariana Sebeni Comșa cu Rose Story.

Atmosfera de bună dispoziție va fi susținută:

Miercuri – Seara Tradițiilor

Cu: Frații Lorena și Radu Adam, Frații Andreea-Nicoleta și Marian-Cristian Crețu, Grupul vocal instrumental „Surâsul muzicii”

Joi – Seară de dans, muzică și teatru

Cu: Trupa de dans „Vio Dance”, Artiști ai Asociației Culturale „Art Respect” (Melania Zita, Alexia Druțu, Karla Kope și Darius Moisa), Doina Drăgan, Masca show, Rebeca Neacșu, Ana-Maria Saltan, Tret Mihai Luca Marian.

Vineri – Seara Cerbului de Aur și a muzicii „oldies but goldies”

Cu: Bardocz Peter, Dafina Neagu, Otilia Scriminț, Surorile Ana și Maria Marian

Sâmbătă – Seară de petrecere

Cu: Artiști ai Centrului Cultural Virtual „Artiști pentru Artă” (Denisa Olenic, Sorina Rucărean, Denisa Mihalache, Alesia Trufășilă), Ana Maria State, Denis Costea, Eduard Ungureanu, Ioana Bozga

Duminică – Seara modei și a muzicii

Cu: Elevi de la Palatul Copiilor (Bianca Solomon , Alexandra Albert, Emma Moroșanu, Selena Asavei și Maria Oloeriu), Melya, Monica Silaghe

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.