2 octombrie 2023

Contact us

Vernisaj expozitie de fotografie: Câteva clipe de libertate – 1989

 Vernisaj expozitie de fotografie: Câteva clipe de libertate – 1989

Muzeul Județean de Istorie Brașov vă invită la Casa Sfatului, vineri, 20 decembrie 2019, ora 12.00, la vernisajul expozițiilor de fotografie  CÂTEVA CLIPE DE LIBERTATE – colecția Florin Man REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989 – 30 ANI – expoziție Arhiva fotografică AGERPRES.

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează în această perioadă o serie de expoziții de fotografii din Arhiva Fotografică AGERPRES, atât în Capitală, dar și în țară și în străinătate, prin care prezintă evenimentele din Decembrie ’89.

Proiectul AGERPRES, realizat special cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, oferă publicului ocazia ca prin intermediul imaginilor să descopere o parte din istoria României.

Expozițiile AGERPRES, precum cea de la Muzeul Județean de Istorie Brașov – Casa Sfatului, sunt adevărate mărturisiri ale noastre, ale celor care ne bucurăm acum de libertate datorită sacrificiului românilor de la Revoluție.

,,Este felul nostru de a ne pleca fruntea cu respect şi prețuire în fața lor și a măreției acelui moment istoric. AGERPRES contribuie la menținerea vie a memoriei naţionale prin expoziţiile de fotografii pe care le realizăm pentru a marca acest mare eveniment”, spune Claudia Nicolae, director general al AGERPRES.

CÂTEVA CLIPE DE LIBERTATE – colecția Florin Man

Domnul Florin Man a trăit pe viu căderea comunismului în Brașov. Pasiunea sa pentru fotografie a îmbogățit arhiva istorică a Brașovului cu fotografii de o valoare excepțională.

Expoziția prezentată în Piața Sfatului conține peste 70 de fotografii realizate în decembrie 1989.

Florin Man: ,,Cred că rolul fotografului este să fie un martor activ al clipei, scriitor cu lumină, care să transmită realitatea netrucată generațiilor următoare. Am participat în Brașov la bucuria de moment a eliberării din întunericul comunist. Bucuria libertății a ținut destul de puțin. De la fuga cu elicopterul, până seara, când s-a lansat psihoza teroristă și a început distribuirea de armament și muniție către orice doritor”.

Curatorul expoziției este Nicolae Pepene.

VIA: pagina evenimentului

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.